Događaji

Intel na Computexu

Intel Computex 2009 - Sean Maloney Keynote SpeechRačunarski gigant Intel predstavio je četiri nova procesora na Međunarodnom sajmu informacionih tehnologija Computex, koji se ovih dana održava u glavnom gradu Tajvana, Tajpeju.

Novi procesor ultraniske potrošnje omogućiće nastanak novih ultratankih prenosivih računara, čija će se težina kretati od jednog do 2,5 kilograma, a cena neće biti veća od cene sadašnjih “noutbukova”. Ti procesori imaju manju potrošnju energije i omogućavaju veću izdržljivost baterija.

Intel je u Tajpeju takođe prikazao set čipova “GS40 Ekspres” za nove ultratanke noutbukove. Taj set omogućava podržavanje funkcija kojima raspolažu aktuelni noutbukovi – presnimavanje u visokoj rezoluciji (HD), podršku operativnom sistemu “vindouz vista premium” i podršku integrisanoj vezi HDMI.

Od bežičnih tehnologija “Intel” je predstavio i uređaje koji koriste tehnologiju “Maj vaj faj”, koja omogućava da se prenosivi računari ponašaju kao pristupne tačke za “vaj faj” (bežična lokalna računarska mreža) i omogućavaju bežično povezivanje različitih uređaja.

Leave a Reply