Događaji

Intel podržava oacionalno takmičenje srednjoškolaca iz socijalnog preduzetništva

Nacionalno takmičenje srednjoškolaca iz socijalnog preduzetništva UČENIČKA SOCIJALNA PREDUZEĆA održaće se u petak, 18. maj, svečana sala Prve beogradske gimnazije (Cara Dušana 61)

Kompanija „Intel” i organizacija „Dostignuća mladih u Srbiji” vas pozivaju na nacionalno takmičenje srednjoškolskih timova iz socijalnog preduzetništva. Na takmičenju koje će biti održano u Beograd u petak, 18. maja, deset učeničkih timova iz srednjih škola iz Leskovca, Kikinde, Zaječara, Požege, Beograda, Trstenika i Niša prezentovaće biznis planove za svoja socijalna preduzeća na kojima su radili tokom školske godine.

Svi učenici su deo evropskog programa iz socijalnog preduzetništva koji pored Srbije obuhvata još osam zemalja (Velika Britanija, Danska, Rusija, Belgija, Rumunija, Norveška, Bugarska, Italija). Tri prvoplasirane srednjoškolske ekipe iz Srbije učestvovaće na evropskom takmičenju za socijalno preduzeće godine koje će biti održano u junu 2012. godine.

Program za petak, 18. maj:
12.30 Otvaranje takmičenja
12.50 – 15.00 Prezentacije socijalnih preduzeća
15 – 16 Ručak
16 – 16.30 Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Dostignuća mladih u Srbiji već 10 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.

Leave a Reply