Događaji

Interaktivna učionica i E-Smart Systems na Infofestu 2010

U Budvi, od 26. septembra do 02. oktobra 2010. godine održava se Festival informatičkih dostignuća – Infofest 2010, na kome je, kao i prethodnih godina, jedan od izlagača i kompanija E-Smart Systems. U skladu sa tradicijom nastupa, i prezentacijom novih i inovativnih IT rešenja, akcenat ovogodišnjeg nastupa je na: Microsoft MultiPoint server 2010 i međunarodnom projektu SESAME.

Posetioci ovogodišnjeg Infofesta će se uveriti u mogućnosti Microsoft MultiPoint servera 2010 kroz korišćenje interaktivne učionice koja je instalirana u okviru izložbenog prostora. Više detalja o mogućnostima i prednostima ovog rešenja posetioci mogu saznati na prezentaciji koju će održati predstavnici kompanije ili kroz razgovor sa stručnim osobljem u samoj učionici.

Osim interaktivne učinice, posetioci manifestacije mogu da čuju i detalje vezane za međunarodni projekat SESAME (Semantic Smart Metering Enablers for Energy Efficiency). Projekat SESAME je orijentisan na razvoj sistema odlučivanja baziranog na ontologijama, a posvećenog obezbeđenju višeg nivoa energetske efikasnosti uz održanje postojećeg kvaliteta ili unapređenje kvaliteta životnog okruženja. Kompanija E-Smart Systems na ovom projektu učestvuje od 2009. godine, zajedno sa partnerima iz Austrije i Rusije. Ako ste u Budvi, ne propustite priliku da testirate učionicu budućnosti ili da saznate kako ćete uz pomoć novih tehnologija napraviti uštedu u potrošnji energije.

Leave a Reply