Događaji

Ispraćaj stipendista Pexim fondacije na Kembridž

U čast ovogodišnjih PEXIM stipendista, koji će zvanično od 1. oktobra 2014. godine započeti sa svojim diplomskim i master studijama na Kembridžu, kao i radi promocije naših alumnista, razmene iskustava i povezivanja sa predstavnicima državnih institucija i privrede, PEXIM fondacija će organizovati prijem: u petak, 12. septembra 2014. godine, s početkom u 19 časova u atrijumu Asseco zgrade, Bulevar Milutina Milankovića 19g, Novi Beograd

 

Ovogodišnji stipendisti PEXIM fondacije su Ivona Čičković, koja će na Kembridžu raditi Master iz ekonomije; Miro Vukoje, koji će na Kembridžu raditi Master iz matematike i Luka Bojović koji će na Kembridžu biti na osnovnim studijama iz inženjerstva. Preko programa PEXIM Kembridž stipendija koje PEXIM fondacija daje u partnerstvu sa Cambridge Trust-om, u stipendije će se ove godine uložiti oko 88.000 funti, što je oko 110.000 evra.

 

Ove godine naporima PEXIM fondacije se prodružila i kompanija Continental Wind Serbia (CWS) koja je donirala 15,000 evra kako bi što više studenata iz Srbije moglo da magistrira na Kembridžu uz uslov da se vrate i pomognu napore Vlade Srbije u smislu ekonomskog i društvenog osnaživanja zemlje i bržih evropskih integracija. CWS je američka firma koja u Srbiji posluje od 2009. godine i radi na izgradnji vetroparka u opštini Kovin ukupne investicije 280 miliona evra.

 

Skupu će, između ostalih, prisustvovati Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji.

 

Partner skupa je kompanija Microsoft.

Leave a Reply