Događaji

IT Week na novosadskom FTN-u

”IT Week” predstavlja novi projekat koji će se od 12.do 15. marta ove godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu prvi put organizovati od strane lokalne AIESEC kancelarije koja će pruziti mogućnost mladima za pronalazenje načina za usavršavanje u oblastima informacionih tehnologija.

Osnovni cilj ovog projekta je da se unapredi sektor informacionih tehnologija u Novom Sadu, kao i stvaranje svesti o neophodnom korišćenju tehnologije u današnjem poslovanju. Projekat će se sastoji od edukativnog i takmičarskog dela u kojem će moći da učestvuju svi zainteresovani srednjoškolci i studenti iz regiona Vojvodine. Ovim će se proširiti mogućnost sticanja novih znanja kao i proveru dosadašnjeg znanja i upućenosti iz ove oblasti kod mladih ljudi.

Projektomse maturantima pruža više informacija i studenti se edukuju, motivišu na individualan razvoj i pruža im se dodatno praktično znanje koje im može koristiti u daljem radu, životu, a pogotovo prilikom zaposlenja.

Edukativni deo će biti realizovan od 12.do 15. marta u vidu trodnevnog seminara na kome će studenti imati priliku da čuju o aktuelnostima iz oblasti informacionih tehnologija od vodećih kompanija i stručnjaka na našem tržištu.

Takmičarski deo u programiranju biće održan 25. marta za sve zainteresovane srednjoškolce nazvano „IT weekend” na kome će moći da primene svoje dosadašnje znanje rešavajući zadatke iz polja informacionih tehologija. Studenti, koji će zadatke dobijati i rešavati putem mejla, za njih će takmičenje početi najkasnije 19. marta.

Za poslednji dan projekta je predviđena “Youth 2 Business” – panel diskusija čija će tema biti “Kako skratiti put od amfiteatra do radnog mesta”, i na kojoj će biti proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Projektom  želimo da pruzimo vise informacija  maturantima i studentima da se edukuju, motivišu na individualan razvoj i pružimo im dodatno praktično znanje koje im može koristiti u daljem radu,  životu,  a pogotovo prilikom zaposlenja.

Leave a Reply