Događaji

Izložba fotografija “Wonderful Photographic Site” američkog fotografa Brendana Bannona

Udruženje Art Balance iz Beograda najavljuje održavanje samostalne izložbe fotografija “Wonderful Photographic Site”, američkog fotografa Brendana Bannon-a, koja se realizuje uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Svečano otvaranje izložbe biće u subotu, 4. januara 2014. u Beogradu, u Galeriji Narodne banke Srbije. Izložba će trajati do 11. januara, a održava se u okviru velikog međunarodnog projekta koji je u toku – Life Balance.

 branon
Južni Sudan, autora Brendana Bannona

Evo šta Brendan kaže o svojim fotografijama u okviru izložbe “Wonderful Photographic Site”:

„Ovo su lične fotografije otrgnute s ruba fotožurnalističkih zadataka tokom poslednjih nekoliko godina u Keniji, Južnom Sudanu, Demokratskoj Republici Kongo, Ugandi i Somaliji. Svako od tih mesta predstavlja složenu i brzo promenljivu stvarnost. Fotografije nam često pokazuju nešto sasvim drugo”.

Brendan Bannon će biti gost u Beogradu desetak dana i srpskoj publici će se predstaviti ne samo u okviru izložbe, već i predavanjem otvorenog tipa – 9. januara biće organizovan razgovor sa njim, kroz koji će publika moći da se upozna sa njegovim iskustvima iz bogate prakse fotožurnaliste.

Leave a Reply