Događaji

Izuzetno uspešan prvi dan Regionalne IT konferencije u Beogradu

Prekjuče je svečano otvorena Regionalna IT konferencija u Centru Sava u Beogradu.

Republički geodetski zavod u saradnji sa Svetskom bankom organizovao je regionalnu IT konferenciju sa temom: Regionalna konferencija na temu razvoja ICT u projektima administracije zemljišta u regiji Evropa i centralna Azija, NSDI standarda i masovne procene vrednosti nepokretnosti.

Konferenciju su zvanično otvorili Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda i Sajmon Grej, direktor Kancelarije Svetske banke za Srbiju.

Konferencija je okupila predstavnike 18 različitih zemalja koji su prvog dana konferencije pokazali veliku želju da razmene iskustva stečena tokom razvoja i implementacije IT tehnologija u zemljišnoj administraciji.

Svoja iskustva sa prisutnima podelili su i Gevin Adlington koji je ispred Svetske banke zadužen za 19 projekata u zemljama jugoistočne Evrope i centralne Azije, kao i Kristijan Lemen koji je pokazao primer holandskog katastra.

Prvog dana konferencije priliku da prezentuju svoja iskustva imali su i predstavnici Bugarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Jermenije i Bosne i Hercegovine.

Završetak dana obeležila je vrlo dinamična i interesantna diskusija.

Leave a Reply