Događaji

Jabra – Unified Communications konferencija

Danas imamo jedinstven poslovni svet gde globalna partnerstva i tehnološke sinergije više nisu teorija budućnosti već stvarnost. Svedoci smo promena u svetu komunikacija i pažnja je usmerena ka povećanju mobilnosti zaposlenih. Da li je ovo trend koji će biti primenljiv u Srbiji i da li smo zaista spremni za ovu promenu i sve što donosi?

Na nedavno održanoj, konferenciji o tehnologiji i primeni Objedinjenih Komunikacija, kompanije Jabra – GN Netcom i Sion Net d.o.o. su pokušale da daju odgovor na ova pitanja i predstave tehnologiju Objedinjenih Komunikacija našoj javnosti.

Algotech, Cisco Systems, Microsoft, SBB i Siemens, globalni tehnološki partneri kompanije GN Netcom, predstavljaju svojevrsne trend settere na polju UC tehnologija na globalnom nivou. Predstavnici pomenutih kompanija: Zoran Došlić – Sales Director -Algotech, Dušan Grčić -ICAM – Cisco Systems, Danijela Zečević – IBG Leader- Microsoft i Bojan Pešić – VD Front Office- SBB, predstavili su aktivnosti svojih matičnih kuća na polju ‘Unified Communications’ (UC), zatim planove, viziju i strategije za razvoj ove tehnologije na lokalnom nivou kao i prednosti i mane koje predviđaju da će ova tehnologija imati u primeni u našem regionu i u poređenju sa razvojem ovog novog trenda u svetu. Takođe posetioci su bili u prilici da postavljaju pitanja ili zatraže dodatna objašnjenja od učesnika panel diskusije ali i  moderatora diskusije- glavnog predavača konferencije: g-din Holger Reisinger-a, direktora prodaje za CEE  i stručnog predstavnika kompanije GN Netcom za UC tehnologiju, koji je ovom prilikom izjavio:

“ Ideja predstavljanja UC tehnologije na ovaj način, je da se u vrtlogu informacija i globalne popularnosti koja okružuje ovu tehnologiju, pruži realna slika o tome kako ista može da se plasira u Srbiji i na koji način bi mogla da doprinese poslovanju i razvoju domaćih kompanija. Cilj panel diskusije je da razjasni na kom nivou se trenutno nalazi domaće poslovanje, da li će Srbija ići u korak sa svetskim trendovima ili će usvojiti nove tehnologije sa zakašnjenjem kao i to kakva su očekivanja i planovi za njen plasman tj da li je primena ove tehnologije lokalno izvodljiva i prihvatljiva. Želeli smo da prikažemo kako i na koji način ova tehnologija omogućava brojne pogodnosti uz stvarni povratak investicija i realnu uštedu – sve to iz ugla lokalnog poslovanja i pojedinaca koji su već došli u kontakt sa UC; bilo iz ugla korisnika ili integratora/provajdera.Privlačnost novih tehnologija kao što su Objedinjene Komunikacije, nosi sa sobom i brojne izazove koji su različiti od tržišta do tržišta. Ovakav pristup ‘domaćeg’ predstavljanja po našem mišljenju, predstavlja najbolji način da se lokalna javnost upozna sa novim tendencijama iz razloga što ni jedno tržište nije isto i što su generalizacije na tom nivou vrlo nezahvalne. Naša želja je da, na što interesantniji način, pružimo objektivne i bitne informacije o realnim mogućnostima ovog trenda u lokalnim poslovnim tendencijama, trenda koji će definitivno izmeniti način dosadašnjeg komuniciranja na globalnom nivou.”

Praktične demonstracije su organizovane prvenstveno u cilju predstavljanja na koji način postojeća komunikaciona infrastruktura u kompanijama može da se unapredi na UC funkcionalnost, uz minimalna ulaganja. Uz ‘real time’ demonstraciju proizvoda iz segmenta CC&O (Call Center & Office) za poslovne korisnike – kao deo globalne kampanje pod sloganom: ‘ See me – Touch me – Hear me’,GN Netcom je predstavio najnovije modele za 2010. godinu uključujući Jabra GO™ 6400 i Jabra PRO™ 9400 Seriju Bluetooth i DECT slušalica, koje predstavljaju prvu seriju UC uređaja baziranu na touch-screen tehnologiji a samim tim i tehnološku inovaciju na svetskom nivou.

Naravno, svaka implementacija novih tehnoloških rešenja i unapređenje poslovanja iziskuje određena ulaganja. U cilju olakšavanja i demistifikacije procedure proračuna povratka investicije u određena tehnološka rešenja, kompanije Jabra i Sion Net su razvile alat za proračun koji na jednostavan način pokazuje vreme za koje će se uložena sredstva isplatiti kao i ostvarenu uštedu na dnevnom, mesečnom i godišnjem nivou.

ROI (Return Of Investment) kalkulator je na Srpskom jeziku i prikazuje uštedu ali i pogodnosti koje se dobijaju implementacijom Jabra CC&O rešenja za poslovne korisnike koja u potpunosti omogućavaju upotrebu UC tehnologije uz integraciju sa postojećom infrastrukturom.
Isprobajte alat klikom ovde >>>

Rezultati istraživanja svetskog tržišta kažu da će do 2013. godine, sredstva koja omogućavaju upotrebu Objedinjenih Komunikacija, kao što su npr. bežične slušalice koje integrišu fiksnu, mobilnu i IP telefoniju, postati ne samo neophodne za svako poslovanje već i propisane zakonom o zdravlju i zaštiti na radu.Zasigurno je da će se o UC tehnologiji sve više čuti u narednom periodu i da će polako ali sigurno pronalaziti put i ka našem tržištu.

Leave a Reply