Događaji

Jedinstvena modna revija od IT otpada u okviru Noći muzeja

Realizacija Projekta Outside 09 u Beogradu – jedinstvenog projekta studentske i stručne razmene u sferi vizuelnih umetnosti između Beograda i Firence, uključiće niz radionica, predavanja i javnih događaja posvećenih posmatranju urbanog prostora, materijalne kulture i životne sredine. Outside project se već tradicionalno održava treću godinu za redom, a idejni tvorac i koordinator projekta je Dejan Atanacković, umetnik koji živi i radi u Firenci i Beogradu.

S namerom da ukažemo na ekonomski, kulturni i estetski potencijal odbačenih materijala i otpada, posebnu radionicu pod nazivom Morphosis / Recycle & Wear realizovaće firentinska profesorka Angela Nocentini, u saradnji s kolegama s Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Radionica za studente umetničkih akademija iz Srbije i Italije, imaće za cilj izradu odevnih predmeta od kablova, matičnih ploča, čipova i druge rashodovane opreme. Prošle godine, ovu jedinstvenu, neobičnu i avangardnu reviju, sa oduševljenjem je pratilo preko 2000 ljudi.

Radionica u Magacinu u Kraljevića Marka u Beogradu, otvorena je za javnost do petka u 19h, svakog dana od 11-19h.

Svi odevni predmeti će i ove godine biti predstavljeni na modnoj reviji u okviru Noći muzeja, u magacinu u ulici Kraljevića Marka, 16. maja.

Realizaciju radionice, pomogo je grad Beograd, Italijanski institut za kulturu i BIS IT reciklažni centar iz Pančeva koji je obezbedio e-otpad.

Leave a Reply