Događaji

JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost!

Jubilarni, peti sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta održaće se 2. i 3. novembar 2009. u zgradi Tehničkih fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73

„JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost!“, najveći projekat u organizaciji studentskih udruženja Best (BEST – Board of European Students of Technology) i Istek (EESTEC – Electrical Engineering STudents’ European assoCiation), okupiće 2. i 3. novembra 2009. godine u zgradi tehničkih fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73, po peti put zaredom, uspešne domaće i strane kompanije i studente tehničko-tehnoloških fakulteta koji traže posao ili žele da unaprede karijeru.

Cilj projekta je da pomogne sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke. Na taj način „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ smanjuje problem „odliva mozgova“ pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Studentima će biti omogućeno da ostave svoju biografiju u našoj elektronskoj bazi, koja će biti dostavljena kompanijama učesnicama Sajma. Kao i proteklih godina, planiraju se brojna predavanja, tribine i treninzi koje će držati renomirani stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja i ekologije.

Ovogodišnji Sajam će biti orijentisan ka aktuelnim pitanjima održivog razvoja i zaštite životne sredine. Organizovanjem tribine iz oblasti ekologije, „JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost!” se direktno pridružuje inicijativi za podizanje ekološke svesti u Srbiji.

Pored primarnih ciljeva, dodatni zadatak ovogodišnjeg „JobFair“-a jeste da, u vremenu ekonomske krize i finansijske slabosti, ponudom zaposlenja, vrati optimizam mladim ljudima.

Prethodni Sajmovi naišli su na odličan odziv od strane studenata i diplomaca. Prošle godine više od 2600 studenata ostavilo je svoje podatke u elektronskoj bazi biografija. Događaj je bilo veoma dobro medijski propraćen, od strane preko 50 medijskih kuća. Oko 5000 posetilaca i 58 kompanija učesnica pokazatelj su poverenja koje je 2008. godine pruženo sajmu „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!”.

Značaj projekta su prepoznali i podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Univerzitet u Beogradu, kao i svih deset tehničko-tehnoloških fakulteta Beogradskog univerziteta.

Leave a Reply