Događaji

JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!

1. i 2. novembra ove godine održaće se sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!“. Organizatori ovog događaja Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC) i Udruženje studenata tehnike Evrope – Best Beograd, su neprofitne i apolitičke organizacije u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj bazi.

Šesti put zaredom, članovi udruženja, nastojaće da pomognu sadašnjim i budućim mladim inženjerima da do u do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke. Studenti će imati priliku da putem anketa i neposrednog razgovora sa predstavnicima kompanija saznaju više o poslovima i praksama u ponudi. Takođe, biće im omogućeno da ostave lične i profesionalne podatke (CV) u elektronskoj bazi biografija koja će biti dostavljena kompanijama učesnicama Sajma. Kao i proteklih godina, planirana su brojna predavanja, tribine i treninzi koji će studentima pomoći da efikasnije predstave svoje lične i profesionalne kvalitete poslodavcima.

Ove godine Sajam će po prvi put imati nacionalni karakter, tako da će i studenti Univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazi biografija i predstave se kompanijama. Uspeh projekta potvrđuje broj kompanija koje su prethodnih godina uzele učešće na sajmu, broj posetilaca i broj ostavljenih podataka u elektronskoj bazi. U „JobFair 09 – Kreiraj svojubudućnost!“ projektu učešće je uzelo 44 kompanije, 3500 biografija je uneto u elektronsku bazu, a 4500 studenata je za dva dana posetilo Sajam. Događaj je bio propraćen od strane 50 medijskih kuća.

Leave a Reply