Događaji

JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost

1. i 2. novembra ove godine, u Zgradi tehničkih fakulteta, održaće se šesti sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta “JobFair – Kreiraj svoju budućnost!”.

Organizatori ovog događaja, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC) i Udruženje studenata tehnike Evrope – Best Beograd, su neprofitne i apolitične organizacije u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj bazi.
Cilj događaja je da pomogne sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do željenog posla ili prilike za stručno usavršavanje u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.
Studenti će imati priliku da putem anketa i neposrednog razgovora sa predstavnicima kompanija saznaju više o poslovima i praksama u ponudi. Takođe, biće im omogućeno da ostave lične i profesionalne podatke (CV) u elektronskoj bazi biografija koja će biti dostavljena kompanijama učesnicama Sajma. Formular za unos podataka u bazu biografija nalazi se na zvaničnom sajtu http://www.jobfair.rs i studentima će biti dostupan do 15. novembra.
Za mnoge mlade ljude, JobFair će biti prva prilika da se predstave kompanijama, i u cilju ostavljanja što boljeg utiska ove godine edukativni program za sve posetioce počinje pre Sajma. Vodeća PR agencija McCann Erickson Public Relations održaće trening “Prezentacijske veštine u funkciji intervjua za posao”, već u utorak, 26. oktobra, dok će u petak, 29. oktobra, revizorska kuća KPMG održati interesantno predavanje “Generacija Y” koje će se baviti prilagođavanjem studenata potrebama kompanije. Tačne termine svih treninga i predavanja, kao i prijave za iste, možete pronaći na našem zvaničnom sajtu.
Takođe, i na dane Sajma biće organizovane tribine, studija slučaja i treninzi koji će pomoći studentima da unaprede lične i profesionalne sposobnosti. S druge strane, akademci će imati priliku da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije.
Ove godine Sajam po prvi put ima nacionalni karakter, tako da će i studenti Univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazi biografija i predstave se kompanijama.
Značaj Sajma u proteklom periodu prepoznali su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, rektor Univerziteta u Beogradu, Univerziteti u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Sve dodatne informacije možete potražiti od koordina

Leave a Reply