Događaji

JobFair 11 – Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta

JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (engl. BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC).

„JobFair 11 – Kreiraj svoju budućnost!“ održaće se 7. i 8. novembra 2011. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Sedmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da pomognu sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Interesovanje koje su studenti u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Novom Pazaru pokazali za JobFair prošle godine opravdalo je naša očekivanja, tako da će i ovogodišnji Sajam imati nacionalni karakter. Ove godine studenti će po prvi put imati priliku da CV ostavljen u bazi tokom trajanja Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup ispravnim podacima o kandidatima i imati uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

Uspeh projekta pokazuju i statistike po kojima je na „JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!“ projektu učešće uzela 41 kompanija, 2200 ostavljenih biograija u bazi, a 4000 studenata je za dva dana posetilo Sajam. Događaj je bio propraćen od strane 50 mediskih kuća. Zanimljiva činjenica je da je te godine kandidat koji je prvog dana Sajma konkurisao na štandu Generalnog pokrovitelja, kompanije Orion telekom, već drugog dana događaja proveo svoj prvi radni dan na poslu.

Sajam je propraćen bogatim edukativnim programom kroz brojna predavanja, tribine i treninge koje drže renomirani stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja i ekologije. Značaj projekta su prepoznali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, Privredna komora Srbije,vuniverziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta vu Beogradu

One thought on “JobFair 11 – Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta

Leave a Reply