Događaji

JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost!

Kancelarija za mlade Beograd i organizacioni tim sajma zapošljavanja za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta „JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost!” pozivaju Vas da prisustvujete konferenciji za medije povodom ovogodišnjeg sajma, koja će biti održana 1. oktobra, u prostorijama Info Room-a Kancelarije za mlade Beograd, ul. 1300 kaplara br. 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca – Studentski trg br. 5), sa početkom u 12h.

„JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” je projekat nastao iz želje studenata – volontera da pomognu svojim kolegama da lakše dođu do zaposlenja u struci, a kompanijama koje zapošljavaju obezbedi najbolji kadar.

job-fair-13

Već devet godina ovaj projekat uspešno doprinosi sprečavanju „odliva mozgova” i jača veze u trouglu „studenti-kompanije-univerzitet”. U cilju poboljšanja komunikacije između ovih subjekata, tokom trajanja sajma se organizuje i okrugli sto na neku od tema koje se tiču zapošljavanja mladih. Istovremeno, organizatori, uz podršku javnih institucija i kompanija, potenciraju proaktivno traženje posla, konstantno usavršavanje i edukaciju, iz kog razloga sajam obuhvata i bogat edukativni program u vidu treninga, predavanja i studija slučaja za posetioce.  Više detalja nalazi se na zvaničnom sajtu manifestacije – http://jobfair.rs/.

Na konferenciji će učestvovati:

1. Tamara Blagojević, Direktorka Kancelarije za mlade Beograd
2. Neven Tubić, Activity manager, Microsoft Development Center Serbia (Globalni pokrovitelj Sajma)
3. Slađana Milenković, Direktor za ljudske resurse kompanije Asseco (Zlatni pokrovitelj Sajma)
4. Maja Milovanović, Menadžer za ljudske resurse kompanije Grundfos (Zeleni pokrovitelj Sajma)
5. Ivana Stojnić, posredstvom JobFair-a 12 zaposlena u kompaniji „Merit Solutions”

Sajam se ove godine održava 4. i 5. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu i okupiće kompanije koje uspešno posluju u Srbiji u domenu tehničko – tehnoloških nauka, kao i studente iz cele zemlje. Prošle godine Sajam je posetilo preko 5000 mladih ljudi, a poslove i prakse je ponudilo više od 40 kompanija.

Leave a Reply