Categories
Događaji

JobFair 13 – Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta “JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost!” održaće se 4. i 5. novembra 2013. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Deveti put zaredom studenti volonteri radiće na ostvarenju zajedničke vizije – smanjenju nezaposlenosti među mladima, obezbeđivanju kvalitetnog kadra poslodavcima i uspostavljanju bolje komunikacije u trouglu “studenti-kompanije-univerziteti”.

JobFair je sajam nacionalnog karaktera namenjen mladim inženjerima iz cele zemlje. Veliki deo posetilaca Sajma čine upravo studenti i diplomci iz drugih univerzitetskih centara. Kao i prethodnih godina, studenti će imati priliku da CV ostavljen tokom trajanja Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup aktuelnim podacima o kandidatima i imati kontinuirani uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

job-fair-13

U okviru edukativnog programa Sajma, konsultantske kuće i institucije Prijatelji projekta održaće treninge na teme “Pisanje CV-ja“, “Razgovor sa poslodavcem“, “I traženje posla je posao!“, “Umreži se, poveži se“. Takođe, posetioci će imati priliku da posete prezentacije kompanija učesnica kao što su MicrosoftAseccoTeleSign MobileGrundfosEricssonVIP,InfobipJP Emisiona tehnika i veze. Na ovaj način mladi ljudi će imati priliku da saznaju više o aktuelnostima u struci, informišu se o radu uspešnih kompanija i unaprede znanja i veštine koje će im pomoći da se efikasnije predstave poslodavcima.

Organizatori Sajma su ove godine prepoznali značaj startup kompanija, i podržavaju inicijativu mladih da pokrenu sopstveni biznis. Osnivači startup-ova su napravili prvi korak i upustili se poslovni svet rešeni da svoje ideje pretoče u realnost i samim tim poboljšaju privredu naše zemlje. U skladu sa tim, sama tema ovogodišnjeg Okruglog stola je Preduzetništvo mladih u Srbiji, a na Sajmu će biti rezervisani štandovi za ove kompanije na kojima će oni moći da se predstave. Takođe i dodatnim sadržajima u vidu panel diskusije otvorene za posetioce, biće ispraćena ova veoma aktuelna tema.

Značaj ovog projekta prepoznali su Univerzitet u Beogradu, Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda, Srpska asocijacija menadžera, Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Fondacija NJKV Prestolonaslednika Aleksandra II, Fondacija Ana i Vlade Divac i mnoge druge relevantne institucije.