jquery
Događaji

jQuery Europe 2013 – održana Evropska jQuery konferencija

Konferencija o najpoznatijem Java skriptu jQuery održana je po prvi put u Austriji – a u žiži je bila primena u tehnologijama Smart TV, RWD optimizaciji i za mobilne platforme.

Od petka, 22. do subote, 23. februara, bečki Palais Liechtenstein bio je mesto okupljanja globalne IT zajednice koja se bavi popularnim Java skriptom jQuery. Ova dvodnevna konferencija, je okupila programere iz svih delova Evrope, poslužila je kao mesto za razmenu iskustava o najnovijim Internet tehnologijama za jQuery zajednicu i sve one koje zanima Java skript.

jquery

Gostima su se obratili brojni svetski poznati govornici. Govorili su o najnovijim trendovima u Internet aplikacijama i o razvoju Smart televizije uz pomoć jQuery skripta, a daće i projekciju o daljem razvoju informacionih tehnologija. Između ostalih, na listi govornika su bili Richard D. Worth (direktor jQuery fondacije), Doug Neiner (član jQuery tima), Jörn Zäfferer (član jQuery UI tima), Patrick Lauke (Opera Java spkript programer) i Sebastian Kurfürst (član TYPO3 tima).

Leave a Reply