Događaji

Konferencija “Casual Connect” prvi put u Srbiji

Casual Connect, najveća konferencija posvećena industriji razvoja video igara, fokusirana na istočnu Evropu, održava se od 10. do 12. novembra 2014. godine u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Eipix Entertainment iz Novog Sada kao uspešan predstavnik industrije zauzeo je poziciju platinum sponzora konferencije čime je inicirao ideju da se, posle osam godina postojanja, ona prvi put održi u Srbiji i ujedno pomogao njenu realizaciju.

Casual Connect ima i svoje američko, evropsko i azijsko izdanje, a u Beogradu će u okviru istočnoevropskog izdanja ugostiti preko 500 internacionalnih predavača i gotovo duplo više profesionalaca među posetiocima. Konferencija pruža mogućnost upoznavanja potencijalnijh partnera i klijenata iz čitavog sveta zbog čega predstavlja najvažniji događaj kako za nezavisne razvojne timove, tako i za kompanije koje su već visoko pozicionirane na tržištu.

epipix

Kao najvažniji partner Big Fish Gamesa, glavnog konferencijskog sponzora i neprkosnovenog lidera među izdavačima na globalnom tržištu tzv. casual igara, Eipix je doprineo popularizaciji Srbije kao lokacije za održavanje ove prestižne konferencije. Mirko Topalski, CEO Eipixa, navodi podatak da svaku HOPA (hidden object puzzle adventure) igru ove kompanije odigra između 500 hiljada i milion ljudi iz čitavog sveta, pri čemu će u 2014. godini izdati čak 18 igara. Zavidan broj zadovoljnih igrača i poverenje izdavača kakav je Big Fish Games izdvojili su Eipix među regionalnim proizvođačima video igara, a time i Srbiju kao zemlju koja je pogodna za održavanje jedne od najuzbudljivijih svetskih konferencija koje se bave razvojem video igara.

Na konferenciji će biti predstavljeni mnogobrojni projekti već priznatih kompanija, kao i više od 50 nezavisnih razvojnih timova. Kako domaći predstavnici industrije, tako i svetski poznati stručnjaci iz korporacija kakve su Big Fish Games, Facebook, G5 i dr. držaće kvalitetna predavanja i korporativne susrete, omogućavajući svim posetiocima da uživaju u raznovrsnom programu konferencije, kao i da unaprede biznis svoje kompanije.

Detaljnije informacije o konferenciji, kao i uputstvo za akreditovanje novinara možete pronaći na sajtu: http://ee.casualconnect.org/

Leave a Reply