dids
Događaji

Konferencija DIDS 2013 u aprilu

Ovogodišnji DIDS 2013 biće održan 18. aprila, u Hotelu “Moskva”, u Beogradu. Dan internet domena Srbije (DIDS) je godišnja konferencija o razvoju Interneta, kako u svetu, tako i na nacionalnim domenskim prostorima Srbije .RS i .СРБ, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Celodnevni program DIDS-a je namenjen kako IT profesionalcima, tako i svim ostalim korisnicima Interneta (studentima, blogerima, preduzetnicima, novinarima…), koje zanima da saznaju više o aktuelnim temama, kako u svetu, tako i na internet prostoru Srbije. DIDS se održava od 2010. godine i otvoren je i besplatan za sve posetioce.

dids

Program DIDS-a je podeljen u tri bloka i odvija se u obliku prezentacija ili predavanja relevantnih sagovornika iz zemlje i sveta, kao i panel diskusija. Prvi blok je posvećen aktuelnim svetskim i domaćim pojavama i trendovima u oblasti Interneta, sa gostujućim stranim i domaćim stručnjacima. U drugom bloku će biti panel diskusija na aktuelne teme, dok će treći blok predstaviti strane i domaće kompanije, kao i značajne domaće internet projekte, na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ.

Novina ovogodišnjeg DIDS-a je to što je posvećen prvenstveno korisnicima nacionalnih internet domena, tako da će registracija za prisustvovanje konferenciji biti omogućena samo onima koji se prijave preko e-mail adresa koje se završavaju na .RS ili .СРБ (bez obzira na to da li su u pitanju lične ili kompanijske adrese). Registracija posetilaca će se odvijati preko sajta na adresama www.dids.rs i дидс.срб, počeće početkom aprila, a broj mesta je ograničen.

Leave a Reply