eu
Događaji

Konferencija “Evropski projekti – od ideje do realizacije”

EU info centar Novi Sad u utorak 3. februara, u Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, organizuje konferenciju “Evropski projekti – od ideje do realizacije”, nemanjenu organizacijama civilnog društva koje žele da apliciraju za neke od EU programa.

Cilj konferencije je da predstavnicima novosadskih i vojvođanskih organizacija civilnog društva pruži informacije o evropskim programima i projektima, potencijalnim izvorima finansiranja, o proceduri apliciranja, budžetiranju, partnerstvima, održivosti, inovacijama, i drugo.

eu

Pored toga, na konferenciji će svi zainteresovani imati priliku da razmene iskustva i znanja sa organizacijama koje su uspešne realizovale evropske projekte, da čuju koji su to izazovi i prepreke sa kojima su se oni suočavali i koje su to naučene lekcije, kaže se u najavi.

Budućim aplikantima, pružiće se informacije o evropskim programima koji su namenjeni organizacijama civilnog društva, donatorima, fondovima, o uputstvima za apliciranje, šta je važno kod budžetiranja, monitoringa, izveštavanja i evaluacije evropskih projekata, kao i šta uspešne projekte čini uspešnim.

Na konferenciji će govoriti: Maja Popović – “Tim Evropa”, Igor Jezdimirović – “Inženjeri zaštite životne sredine”, Novi Sad, Ivana Volf – “Balkan idea Novi Sad”, Aleksandar Simurdić – “Evropski pokret u Srbiji, Novi Sad”, i Danijela Radić– “Centar za omladinski rad”, Novi Sad.

Početak je zakazan za 11 časova, a planirano je da razgovor traje dva sata.

Leave a Reply