Događaji

Konferencija svetskog kalibra u Srbiji: “Casual Connect”

Casual Connect, najveća svetska konferencija posvećena industriji razvoja casual video igara prvi put će se održati u Srbiji, od 10. do 12. novembra, u Hotelu Crowne Plaza (Vladimira Popovića 10) u Beogradu. Platinum sponzor konferencije jeste domaća kompanija Eipix Entertainmet iz Novog Sada, trenutno najproduktivniji i najuticajniji proizvođač na svetskom tržištu HOPA (hidden object puzzle adventure) igara koje predstavljaju vodeći žanr među casual igrama.

Casual igre su lagane igre za opuštanje. Ljudi čitaju knjige, idu u pozorište, slušaju muziku ili gledaju filmove uživajući da budu uvučeni u neke nove, daleke, izmaštane svetove. Sa video igrama taj osećaj obuzetosti je naglašeniji, jer kao jedini medij koji se oslanja na interaktivnost, igre omogućavaju korisniku da učestvuje, da utiče na tok događaja i samim tim da doživi raznovrsna iskustva.

eipix

Prvog konferencijskog dana, u 11:30h, Vladimir Živković, direktor Premium sektora kompanije Eipix Entertainmet, predavaće o najvećem izazovu sa kojim se suočavaju svi oni koji kreiraju uzbudljive, u kontekstu video igara virtuelne, svetove – kako ih „zaštititi“ od stvarnosti i sačuvati imaginaciju. Vladimir Živković će podeliti svoje bogato iskustvo sa ljudima iz struke, predstavnicima mnogih uspešnih kompanija, kao i predstavnicima nezavisnih razvojnih timova.

Raznolik program trodnevne konferencije obuhvatiće niz predavanja stručnjaka iz svetski poznatih kompanija kakve su Big Fish Games, Facebook, Unity i druge. Domaći i strani nezavisni razvojni timovi predstaviće svoje projekte pred oko hiljadu profesionalaca među učesnicima konferencije, pri čemu će imati i jedinstvenu priliku da unaprede svoj biznis kroz korporativne susrete sa internacionalnim predavačima, ujedno članovima kompanija visoko pozicioniranih na tržištu.

Detaljnije informacije o konferenciji, program, kao i uputstvo za akreditovanje novinara možete pronaći na sajtu: http://ee.casualconnect.org/.

Leave a Reply