Događaji

Konferencije e-Razvoj 2011

25. marta 2011. godine u Beogradu u organizaciji Udruženja e-Razvoj biće održana Konferencija e-Razvoj 2011. Tema Konferencije e-Razvoj 2011: Perspektiva i putevi daljeg razvoja informacionog društva u Republici Srbiji.

Glavni cilj konferencije je da ukaže na pravce daljeg razvoja informacionog društva u Republici Srbiji po najvažnijim aspektima tog razvoja i da pomogne u sagledavanju mogućnosti domaćih IKT resursa za efikasniji nastup i plasman kako na domaćem, tako i regionalnom i širem svetskom tržištu.

Konferencija će biti održana u svečanoj sali Opštine Stari Grad, Beograd, Makedonska 42, 25.03.2011. godine sa početkom u 09:00 časova i programom je predviđeno da traje do 17:00 časova.

Na Konferenciji e-Razvoj 2011 će učestvovati predstavnici svih najvažnijih državnih, društvenih, privrednih, obrazovnih, medijskih i drugih subjekata koji su u svojim aktivnostima u raznim oblicima delovanja uključeni u razvoj i primenu savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija za potrebe države, privrede, obrazovanja, zdravsta, medijske promocije i svih ostalih društvenih delatnosti, a u cilju unapređenja upravljanja, poslovanja, edukacije i svih drugih oblika unapređenja koja sveobuhvatno doprinose razvoju informacionog društva i društva u celini.

Imajući u vidu veliki značaj daljeg jačanja informaciono-komunikacionih resursa Republike Srbije, unapređenja zakonske regulative, unapređenja svih vidova savremenog elektronskog poslovanja za potrebe državne uprave, privrede, komorskog sistema, obrazovanja, zdravstva i svih ostalih društvenih delatnosti, unapređenja i prihvatanje savremenih efikasnijih oblika obrazovanja primenom informaciono-komunikacionih tehnologija, prihvatanje najnovijih standarda i u razvijenom svetu prihvaćenih sertifikata kako u oblasti sistema menadžmeta kvalitetom tako i informaciono-komunikacionih tehnologija i edukacije, prihvatanje potrebe za što efikasnijom integracijom domaćih IKT resursa i formiranjem zajedničke platforme i jedinstvene ponude za što profitabilniji tržišni nastup u zemlji, a pogotovo regionu i zemljama sveta koje imaju potrebu za takvom ponudom i nameru da sa nama sarađuju i finansiraju projekte koje mi možemo da realizujemo, smatramo da će izlaganja na Konferenciji e-Razvoj 2011 kompetentno ukazati na perspektivu, puteve i načine koje možemo očekivati u narednom periodu što se tiče daljeg razvoja informacionog-društva, kao važnog segmenta razvoja društva Republike Srbije u celini.

Konferencija e-Razvoj 2011 je prva konferencija u nizu takvih konferencija koje će se u buduće redovno organizovati svake godine, ali koja će u međuvremenu inicirati niz tematski izdiferenciranih okruglih stolova, diskusionih foruma, edukacionih radionica i drugih oblika stručnih skupova koji će svojim značajem i zaključcima dati doprinos efikasnijem pristupu u razvoju informacionog društva Republike Srbije.

One thought on “Konferencije e-Razvoj 2011

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Bas mi se svidja kraj poslednje recenice u pretposlednjem pasusu ove birokratske najave “Konferencije e-Razvoj”, koji glasi: “…razvoja informacionog drustva, kao vaznog segmenta razvoja drustva Republike Srbije u celini…” (naravno, ukljucujuci Kosmet).

Leave a Reply