Događaji

Kreiranje novog poslovanja uz pomoć ICT-a u fokusu 8. Combis konferencije

Koje zakonitosti danas vladaju na tržištu, kako se transformiše fizičko u digitalno i digitalno u fizičko i kako osmisliti uspešno poslovanje budućnosti primenjujući ICT, u središtu su pažnje dvodnevnog okupljanja ICT eksperata. Konferenciju otvara Eddie Obeng, vizionar nove generacije poslovanja, liderstva i inovacija, plenarnim predavanjem “The world is changing”.

Do osme Combis konferencije, jedne od najvećih hrvatskih tehnoloških konferencija, ostalo je još samo sedam dana! Tradicionalno okupljanje hrvatskih i regionalnih ICT stručnjaka održat će se 25. i 26. septembra, pod krovnom temom Istražite digitalni svijet = Kreirajte novu poslovnu stvarnost. Dvodnevna konferencija održava se u Šibeniku i na nju je već u ovom trenutku prijavljeno više od 300 učesnika.

Konferencija će započeti plenarnim predavanjem ‘The world is changing’ koje će održati Eddie Obeng, vrhunski motivator, britanski profesor na vodećoj evropskoj poslovnoj školi Henley Business School te kreator koncepta ‘New World Management’. Prema tom konceptu svet oko nas menja se velikom brzinom, a znanje na kojem temeljimo svoje odluke zastarelo je i neupotrebljivo. Ljudi se ne menjaju na način na koji bi trebali kako bi mogli pratiti promene okoline u kojoj egzistiraju.

“Pretpostavke koje obično koristimo pri planiranju, upravljanju, vođenju, organizovanju i regulisanju, zastarele su i štetne za naše živote, društvo i organizacije. Koncept ‘New World Management’ odgovor je na nagle i brze promene s kojima smo suočeni”, tvrdi Obeng. Uz to, Obeng, koji će na Combis konferenciji po prvi put održati predavanje u Hrvatskoj, publici će predstaviti najbolje prakse za ispitivanje kako kompanije mogu uspešno učestvovati u ‘novom’ svetu.

Predavači Combis konferencije će prikazati kako na inteligentan i uspešan način tehnologiju staviti u funkciju poslovanja, kako transformisati digitalno u fizičko delovanje i poslovne rezultate, pa će fokus konferencije biti na konkretnim ICT rešenjima najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji, na predstavljanju najboljih rešenja koja su dokazana u praksi, ali i na razmeni iskustava svih učesnika Combis konferencije. Stoga su i ove godine studije slučajeva neizostavan deo konferencije, a podeljene su u pet područja: Cloud, sigurnost, novi data centar, tehnologija sledeće generacije i poslovna rešenja.

Leave a Reply