Događaji

M3 – Maj mesec matematike

Naučnopopularna manifestacije M3 (Maj mesec matematike) će se održati u sredu, 25. aprila.

Datum: sreda, 25. april
Vreme: 12.00 sati
Mesto: Medija centar (Terazije 3)

Učesnici: mr Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke, prof. dr Zoran Marković, direktor Matematičkog instituta SANU-a, prof. dr Branko Kovačević, rektor Beogradskog univerziteta i predsednik Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), Đurđa Timotijević, psiholog Agencije za istraživanje tržišta MASMI, Dobrivoje Lale Erić, urednik programa manifestacije M3
Moderator: Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a

Centar za promociju nauke i Matematički institut Srpske akademije nauka i umetnosti, u saradnji sa brojnim partnerima, organizuju naučnopopularnu manifestaciju Maj mesec matematike, koja će se održati u dvadeset gradova Srbije. Uz podršku Nemačkog matematičkog društva i pod pokroviteljstvom predsednika SANU-a Nikole Hajdina, CPN i MISANU organizuju veći broj matematičkih izložbi, predavanja, dečjih radionica i drugih sadržaja kojima je cilj da prikažu matematiku onakvom kakva zapravo jeste – kao igru, strast i kreativnu veštinu na granici umetnosti i nauke. Tokom meseca maja matematika će izaći na ulice, trgove, rečne obale, osvojiti galerije, muzeje i druge javne prostore.

Predstavnicima medija ekskluzivno će biti predstavljeni i poslednji rezultati kvantitativnog istraživanja na temu Koliko se građani Srbije plaše matematike?, koje je na reprezentativnom uzorku Centar za promociju nauke sproveo u martu 2012. godine u saradnji sa Filozofskim fakultetom.

Centar za promociju nauke populariše i promoviše nauku, razvija naučnu pismenost i povezanost i afirmiše ideje ekonomije znanja, budi radoznalost i podstiče mlade da se opredele za put nauke. CPN je osnovan Zakonom o naučnoistraživačkoj delatnosti 2010. godine.

Leave a Reply