Događaji

M&I Systems na sajmu “IT & Biznis” u Štutgartu

M&I Systems zajedno sa jos nekoliko IT firmi iz Srbije boravili su u Štutgartu od 25. do 29. oktobra, kao izlagači na “IT & Biznis” sajmu.
Delagacija iz Srbije je imala svoj prostor na sajmu u Hali 3, u okviru štanda njemačke Asocijacije Open Source programera “Lisog” (štand 3E91-1).

Osim mnogobrojnih sastanaka sa nemačkim kompanijama koji su unapred bili zakazani, srpske firme su imale i sastanke sa predstavnicima Razvojne agencija pokrajine Baden Virtemberg za IT, softver, telekomunikacije i kreativne industrije (MFG), Nemačke asocijacije IT kompanija (BITKOM) i drugih relevantnih nemačkih institucija.

“IT & biznis” je sajam za softver, infrastrukturu i IT usluge koji okuplja predstavnike industrije i njihove korisnike u potrazi za novim IT rješenjima, a USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije organizuje ovaj nastup sa ciljem da srpskim firmama omogući ulazak na njemačko IT tržište i pruži direktnu podršku u pronalaženju partnera i klijenata. U tu svrhu, USAID Projekat za razvoj konkurentnosti angažovo je konsultanta sa njemačkog tržišta, Utu Kap, koja firmama iz Srbije pruža savetodavne usluge i posreduje u identifikaciji i uspostavljanju kontakata sa njemačkim firmama, potencijalnim klijentima.

Nastup firmi iz Srbije organizovo je USAID Projekat za razvoj konkurentnosti, u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

Leave a Reply