Categories
Događaji

Microsoft i ComTrade IT Solutions and Services u borbi za povećanje produktivnosti

ComTrade IT Solutions and Services je 15. oktobra 2009. u saradnji sa Microsoftom organizovala skup na kojoj je tema bila Povećanje poslovne produktivnosti u službi savladavanja otežanih ekonomskih uslova.

Uvodno predavanje na temu Izazovi savremenog poslovanja na kojem je tema bila Cena (ne)investiranja u doba krize održao je Dimitrije Stošić iz kompanije ComTrade IT Solutions and Services, a Softver za ,,People_Ready” poslovanje predstavio je Jovan Milošević iz Microsoft-a Beograd.

Drugi deo bio je posvećen platformi Microsoft Office SharePoint Server 2007 i primerima iz prakse. Uvodno predavanje MOSS 2007 kao investicija: 5 načina da uštedite novac imao je Borislav Blagojević iz ComTrade IT Solutions and Services-a, a čula su se i iskustva klijenata iz Univerzal banke koje je prenela Ljiljana Stevanović.

Poslednji deo skupa bio je posvećen Informacionim sistemima za pomoć poslovnom odlučivanju – „Business Inteligence“.Kako brzo doći do ključnih informacija o poslovanju prezentovao je Srđan Atanasijević iz ComTrade IT Solutions and Services, o ,,BI” sistemu u Microsoft korporaciji govorio je Borko Kovačević iz Microsofta, a Dragica Lukić iz CT Computers-a prezentovala je primer uspešnog korporativnog BI portala u svakodnevnoj upotrebi.

Svi učesnici skupa učestvovali su u nagradnoj igri, a najviše sreće imali su Ljiljana Stevanović iz Univerzal banke, Mario Lučin iz Bance Intesa i Srđan Zec iz Udruženja banaka Srbije, koji su na poklon dobili Microsoft knjige, a glavnu nagradu koja je bila kotizacija za Microsoft Sinergiju 09 dobio je Milan Kovačević iz kompanije Verano Motors.