biznis-plan
Događaji

Mladi zapadnog Balkana zajedno prave biznis planove

„Poslovni izazov zapadnog Balkana” – takmičenje srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije
MLADI ZAPADNOG BALKANA ZAJEDNO PRAVE BIZNIS PLANOVE 27. april 2013. godine, Klub poslanika (Tolstojeva 2, Beograd)

Pozivamo Vas da ispratite takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu „Poslovni izazov zapadnog Balkana” koje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz saradnju partnerskih organizacija iz regiona i finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju, Atlantic grupe i kompanije Saga.

biznis-plan

Na takmičenju „Poslovni izazov zapadnog Balkana” učestvovaće 65 učenika koji su pobedili na regionalnim takmičenjima održanim u Podgorici, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čačku. Prvog dana takmičenja, 26. aprila, učenici će biti podeljeni u timove sastavljene od po 4 predstavnika svake zemlje i biće im otkriven „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će drugog dana takmičenja predstaviti članovima žirija i publici. Na završnim prezentacijama u Klubu poslanika, učenicima i gostima obratiće se Aleksandar Ljubić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, Svetlana Kisić, predsednica Upravnog odbora Dostignuća mladih u Srbiji i Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju.

 

Program takmičenja:

petak, 26. april
16.30   Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje „izazova“ (Privredna komora Beograda, Kneza Miloša 12)
17.00 – 20.00 Rad učeničkih timova (Hotel Park, Njegoševa 2)

subota, 27.april
9.00  – 12.30 Rad učeničkih timova (Hotel Park, Njegoševa 2)
15.00 – 16.30 Obraćanje govornika i prezentacije biznis planova učeničkih timova (Klub poslanika, Tolstojeva 2)
16.30 – 17.30 Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija (Klub poslanika)
17.30 – 18.00 Proglašenje pobednika i dodela nagrada (Klub poslanika)

Ovo takmičenje ima za cilj da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Takođe, takmičenje ističe važnost povezivanja mladih ljudi koji žive na teritoriji zapadnog Balkana i budi svest o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.

 

 

 

Projekat „Poslovni izazov“ pokrenut je sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh. Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja već 8 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.

Leave a Reply