Događaji

Na Intel Channel konferenciji i ove godine predstavljeni noviteti

Kompanija Intel održala je i ovde godine sada već tradicionalnu Intel Channel konferenciju. U pristustvu više od 150 partnera iz celog regiona predstavnici kompanije Intel prikazali su najnovije proizvode i upoznali prisutne o planovim ove kompanije za period koji je pred nama. Okupljeni su bili u prilici da saznaju najnovije vesti o proizvodima kompanije Intel u segmetnu stonih i prenosnih računara, ali i serverskih rešenja. Posebno je istaknuto angažovanja kompanije Intel u domenu obrazovanja, pa je ovom prilikom predstavljeno nekoliko projekata iz ovog segmenta koji su realizovani u regionu.

Od novih tehnologija koje nas očekuju u narednom periodu, predstavnici kompanije Intel, govorili su o drugoj generaciji Core procesora poznatih pod imenom Sandy Bridge, koji će biti dostupni od početka sledeće godine. Kada je u pitanju Sandy Bridge, paralelno sa predstavljanjem novih procesora, iz kompanije Intel stiže kompletno osvežena verzija desktop i mobile platforme. Poseban akcenat stavljen je na novu grafičku arhitekturu koja će biti isporučivana sa Sandy Bridge procesorima, a koja donosi dramatično ubrzanje u odnosu na prethodnu generaciju Intel-ove integrisane grafike.

U segmentu servera primat će preuzeti nova generacija Xeon procesora baziranih takođe na Sandy Bridge arhitekturi, koja će uskoro stići i na naše tržište.

Kada su u pitanju proizvodi za skladištenje podataka, Intel odavno drži primat sa svojom linijom SSD uređaja, pa je ovo bila dobra prilika da se okupljenima prezentuju i noviteti na tom polju. Najviše pažnje izazvao je, svakako, SSD drajv kapaciteta 600 GB.

Prisutnima su se obratili predstvnici kompanije Intel iz Srbije, Mađarske i Slovenije, a ceo skup potrajao je do kasnih poslepodnevnih časova.

Leave a Reply