Događaji

Na “Sinergiji 14” razgovarali o unapređenju poslovanja

Današnji „Business Day“ zaokružio je četvrti dan najveće i najuticajnije regionalne IT konferencije Sinergija 14 u organizaciji kompanije Microsoft i obeležili su ga susreti predstavnika iz sveta poslovanja.

 

Kroz održavanje dva panela i specijalne sesije na kojima su razmatrali definisanje pitanja i ponude rešenja u savremenim trendovima poslovanja, menadžeri najpoznatijih kompanija koje posluju u Srbiji  imali su priliku da čuju šta ih očekuje u budućnosti kada je reč o elektronskom poslovanju i servisima, kao i o trendovima mobilnosti.

 

Pozdravljajući okupljene, direktor Microsofta u Srbiji i Crnoj Gori Željko Vujinović istakao je partnerstva javnog i privatnog sektora i dodao da je cilj ovakvih skupova da privreda na efikasan način počne da koristi već razvijena tehnološka rešenja.

 

Ideja jeste da vi budete uspešniji i bolje pozicionirani na tržištu, kao i da vam prezentujemo našu viziju, tj. kako mi gledamo na razvoj tržišta“, zaključio je Vujinović.

 

Na prvom panelu čija tema je bila „Budućnost e-poslovanja i e-usluga“ učesnici su bili: Ove Fredheim, generalni direktor Telenora u Srbiji; Milan Simić, Izvršni direktor za IT podršku i ICT servise u kompaniji Telekom Srbija; Dr Mihailo Jovanović, direktor Direkcije za IT i elektronske komunikacije u JP “Pošta Srbije”; Marko Marković – COO Banca Intesa, Miroslav Rebić, član izvršnog odbora Societe Generale banke i Branislav Vujović, predsednik New Frontier Group.

Panel_Produktivnost i mobilnost u savremenom poslovanju

Kao jedna od bitnih tema današnjeg panela pomenuto je pitanje promene strategije i analize trenutnih situacija u kojima kompanije posluju, jer je to, po mišljenju panelista, od presudnog značaja za opstanak firmi. Kada je reč o inovativnosti, zaključeno je da savremene kompanije, bez obzira da li su globalne ili lokalne, moraju dobro da poznaju svoje potrošače kako bi obezbedile rast.

 

„Produktivnost i mobilnost u savremenom poslovanju“ bila je tema drugog panela, na kojem su učestvovali: Katarina Đorđić, direktor sektora za brigu o poslovnim korisnicima u Telekomu Srbija; Ivana Višnjić, direktor plana i analize u kompaniji Jaffa; prof. Dr Vidan Marković, pomoćnik generalnog direktora za ITS i organizaciju, DDOR Novi Sad Unipol Gruppo, Rade Hajder, tehnički direktor za finansijske servise u Telenor banci; Vladimir Banić, Microsoft Business Development Manager u kompaniji ComTrade i Marko Marjanović, Account Technology Strategist u kompaniji Microsoft.

 

„Nulto“ približavanje korisniku je osnov za ispunjavanje potreba korisnika, a od mobilnosti se očekuje smanjenje troškova i njihovo premeštanje u profit. Zadovoljstvo budućih korisnika će  biti mereno tako što će im se podaci ponuditi u realnom vremenu i na taj način im omogućiti donošenje ispravnih odluka, zaključeno je na panelu.

 

Ovim panelima, kao i uz još nekoliko zatvorenih sesija na Biznis danu, završena je Microsoft Sinergija – četvorodnevna, najveća regionalna konferencija u oblasti IT industrije, koju je posetilo više od 1.500 ljudi.

Leave a Reply