Događaji

Na Sinergiji održan Canon okrugli sto “Štampajte manje – Uradite više”

Kompanija Canon je, u okviru najveće konferencije posvećene informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope – Sinergije, održala okrugli sto pod nazivom “Štampajte manje – Uradite više!”. Uvodna izlaganja održali su Goran Sretenoski, Generalni menadžer Canon CEE predstavništva u Srbiji, Filip Dods (Philip Dodds), Business Development Director, Canon Europe i Klemens Legler (Clemens Liegler), Business Development & EMEA Education Services, Therefore Corporation GmbH.

Canon je zlatni partner 10. Sinergije koja se održava u beogradskom Sava centru i na ovom skupu se predstavlja kao proizvođač rešenja za poslovno okruženje – rešenja koja unapređuju produktivnost, smanjuju troškove štampanja i obezbeđuju sigurnost poslovnih informacija.

U uvodnom obraćanju prisutnima Goran Sretenoski naglasio je:
“U poslednjih godinu dana, kompanija Canon, koja na globalnom nivou ima čvrstu saradnju sa kompanijom Microsoft, uz pomoć svog lokalnog predstavništva, fokusira se na investicije i posvećenost srpskom tržištu. Zahvaljujući partnerskim kanalima, preko kojih Canon ostvaruje 100% svog poslovanja u Srbiji, lokalno tržište se pokazalo kao najuspešnije tržište u CEE regionu, sa najviše pokazanog interesa i entuzijazma. Predstavništvo Canona u Srbiji stoga je najznačajnije za razvoj regionalnih tržišta – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.”

Filip Dods, govoreći o činjenici da se do nedavno niko nije bavio samim informacijama, već  samo tehnološkim aspektom poslovnih rešenja, istakao je: “Canonova rešenja za upravljanje dokumentima, imaju globalnu primenu, pa bi i u srpskim kompanijama mogle značajno unaprediti produktivnost i bezbednost. Osim toga, ova rešenja predviđaju naprednu ekološku zaštitu životne sredine. Naredni cilj kompanije Canon u vezi sa domaćim tržištem odnosi se na upoznavanje prilika na srpskom tržištu i predstavljanjem evropske strategije za kontrolu dokumenata korisnicima kojima je Canon bio poznat samo kao brand koji se bavi rešenjima slike.”

Klemens Legler, ispred kompanije Therefore, koja je u vlasništvu Canona, rekao je: ”Softverska rešenja za upravljanje dokumentima nisu isključivo namenjena velikim kompanijama sa više od hiljadu zaposlenih, već je iskustvo u poslednjih nekoliko godina pokazalo da mala i srednja preduzeća mnogo brže ostvaruju korist od svojih ulaganja. U proseku, preduzeća srednje veličine, rezultate mogu videti posle perioda od 8 do 12 meseci, nekad i ranije. Za implementaciju ovakvih rešenja, neophodna je obuka korisnika koja se obavlja u dve faze, i koja ukupno traje od 3 do 7 dana.”

Pored ovog okruglog stola, u okviru nastupa Canona na Sinergiji, organizovano je i predavanje na temu “Ljudi – Procesi – Informacije” a održan je i Business skup “U korak sa poslovnom efikasnošću“.

Veliki broj zainteresovanih novinara, je u prva dana konferencije, iskoristio mogućnost da na posebnom štandu testira najnoviji SLR fotoaparat EOS 60 DEOS 5D Mark II i svoje fotografije odmah odštampa na Canon printerima kao i da se upozna sa svim prednostima snimanja profesionalnim kamkorderom XF 305.

Leave a Reply