Događaji

Nacionalno finale Poslovnog izazova

Nacionalno finale Poslovnog izazova – takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – koje će biti održano od 25. do 26. septembra u hotelu Slavija.

Nacionalno takmičenje će okupiti 60 učenika iz 43 srednje škole u Srbiji koji su se plasirali u finale na regionalnim takmičenjima organizovanim u Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čačku. Prvog dana takmičenja, finalistima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će drugog dana predstaviti članovima žirija i publici.

poslovni-izazov

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

 

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 

Program:              četvrtak, 26. septembar 
9.00   – 11.30        Rad učeničkih timova
12.00 – 13.30        Prezentacije biznis planova učeničkih timova
13.30 – 15.00        Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
15.00 – 15.30        Proglašenje pobednika i dodela nagrada

 

 

Mesto:                  Hotel Slavija – Aperitiv bar (Svetog Save 1)

Leave a Reply