Događaji

Nagrade pobednicima takmičenja “Green games”

U utorak, 4. decembra 2012. godine u 12:00 časova, u Njegoševoj 77, biće dodeljene nagrade pobednicima nacionalnog takmičenja „Green games“. U takmičenju za najbolju video igru sa ekološkom porukom učestvovalo je više od 10.500 učenika iz Srbije, a pobedila je opština Bor kojoj će kao nagrada biti poklonjena interaktivno ekološka skulptura ptica robot. Prva ptica robot postavljena je 2009. godine ispred opštine Vračar.

Na svečanoj dodeli nagrada pobednicima govoriće: Branimir Kuzmanović – predsednik opštine Vračar, Biljana Biba Vicković – direktorka udruženja „Oktopus“ Rajan Rolands – savetnik ambasadora SAD u Beogradu za odnose sa javnošću, Nina Topić – v.d. zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice, Ivana Vranjican – menadžerka spoljnih poslova u kompaniji „Telenor“.

Interaktivna ekološka skulptura ptica robot koja će kao prva nagrada biti dodeljena opštini Bor je donacija Fonda braća Rokfeler, a biće uručene i lične i novčane nagrade kompanije „Telenor“. Drugo mesto na takmičenju je osvojila opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja i njima će biti poklonjeni Arteko kontejneri za reciklažu, koje je poklonila kopmpanija „Telenor“. Specijalna nagrada dodeljena je ivanjičkoj osnovnoj školi „Milinko Kušić“, koju pohađaju đaci sa posebnim potrebama. Svim nagrađenim učesnicima tekmičenja „Green games“ biće dodeljeni sertifikati stručne komisije Univerziteta Metropolitan.

Leave a Reply