Categories
Događaji

Nagrađeni na festivalu INFOFEST 2009

Na završnoj sednici Upravnog i Stručnog odbora Festivala informatičkih dostignuća – INFOFEST 2009 doneta je odluka o dodeli nagrada i priznanja najuspešnijim učesnicima ovogodišnje manifestacije.

Upravni i Stručni odbor Infofesta 2009 iskazuju zahvalnost nosiocima specijalnih festivalskih programa:

a) za organizaciju i programski kvalitet VII međunarodne konferencije regulatornih tijela u oblasti elektronskih komunikacija, pod nazivom „Dostignuti stepen regulacije i analize tržišta elektronskih konunikacija“ – Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore;
b) za izvođenje savjetovanja „Moderno bankarstvo – izazov za ICT sektor“ – ASSECO SEE Grupi;
c) za realizaciju tribine „Savremeni informacioni sistemi državnih organa Crne Gore“ -. Ministarstvu za informaciono društvo Crne Gore;
d)za specijalistički seminar „Cloud Computing“ – kompaniji e-Smart Systems iz Beograda

Za višegodišnji lični doprinos konceptualnom i organizacionom kvalitetu Festivala informatičkih dostignuća, Organizator zahvaljuje sledećim pojedincima:

Goranu Đakoviću, generalnom direktoru Sage

Slavku Sekuloviću, direktoru kompanije Informatika Montenegro;

Dušku Petroviću, direktoru firme Digit Montenegro;

Organizator iskazuje posebnu zahvalnost kompaniji “doMEn“ za kooperativnost i pomoć u širenju edukativne misije Festivala u okviru akcije „Studenti na Infofest-u 2009“. Priznanje za kvalitet autorskog rada dodjeljuje se Tatjani Jovičić za rad „Oracle inteligentna analiza podataka – primena korišćenjem alata Data Miner“. Priznanje za kvalitet autorskog rada dodjeljuje se grupi autora Vladan Bujas, Miroslav Vajagić i Velibor Pjevalica za rad „Model hiperkocke urađene u programskom alatu COGNOS 8.3 za praćenje naplate gasa“

Dodeljuje se priznanje Fondu zdravstvene zaštite Crne Gore za intenzivno unapređenje Zdravstvenog informacionog sistema Crne Gore u „e-Health“ domenu. Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku delatnost Crne Gore, dodeljuje se specijalno priznanje za izuzetan doprinos unapređenju regulatorne delatnosti posebno u vezi koordinacije napora zemalja regiona u regulaciji elektronskih komunikacija;

Za najznačajnije marketinško i komercijalno saopštenje na Infofest-u 2009, proglašava se objava operativnog sistema Windows 7 koju je na ovogodišnjem Festivalu učinila firma Microsoft Montenegro. Za inovativan i kvalitetan pristup Business Intelitgence konceptu i njegovoj operativnoj primeni, dodeljuje se priznanje ovogodišnjem Infofest debitantu, kompaniji Ensior.

Organizator odaje priznanje kompaniji MFC „Mikrokomerc“ za nove funkcionalne kvalitete i ukupno unapređenje rešenja „Spyder“. Infofest 2009 smatra da je politika društvene odgovornosti koju u svom poslovanju iskazuje kompanija „Promonte“ izuzetno odgovorna pa ovoj firmi dodjeljuje posebno priznanje.

Dodeljuje se priznanje Upravi carina Ministarstva finansija Republike Srbije za uspešno apliciranje savremenih elektronskih servisa u okviru e-government koncepta carinskog informacionog sistema. Posebno priznanje se dodjeljuje Crnogorskom Telekomu za ukupnost nastupa na Infofest-u 2009 i prezentirani kompleks inovativnih elektronskih usluga. Za kvalitet projektnog rješenja „Track&Trace“ kao i za spektar savremenih elektronskih servisa implementiranih u svakodnevno poslovanje dodeljuje se specijalno priznanje Pošti Crne Gore.

Organizator Infofest-a 2009 odlučio je da se nagrada za najbolji autorski rad po Javnom pozivu ne dodeli. Nagrada za skup najinovativnijih i izuzetno kompleksnih projektnih rešenja dodeljuje se kompaniji e-Smart Systems iz Beograda. Velika nagrada za najbolji kompanijski nastup na Festivalu informatičkih dostignuća dodjeljuje se kompaniji Čikom iz Podgorice.