Događaji

Novi Adobe Creative Suite 4 predstavljen Vojvođanima

Adobe Creative Suite 4Juče je na restoran-brodu „Zeppelin” na levoj strani Dunava u Novom Sadu, po prvi put predstavljena nova kolekcija programa za Web, dizajn i video obradu, Adobe Creative Suite 4 kompanije Adobe Systems lncorporated.

Prezentaciju su održale novosadska kompanija Smart doo kao zvanični Adobe Volume Channel Partner u saradnji sa zvaničnim distributerom Adobe programa HSM lnformatika Beograd.
Adobe Creative Suite 4 predstavlja novu generaciju softvera jer je osposobljen za moćne cross-media tehnologije od kojih mogu da se stvore izvanredni proizvodi, ideje ali i iskustva kako za štampu, tako i za web ili mobilne uređaje.

Značajni pomaci u radnim procesima, kompatibilnost svih aplikacija i integracija, prisutnost F1ash tehnologije unutar linije proizvoda, su glavne karakteristike ovog do sada najznačajnijeg Adobe izdanja.

Adobe Creative Suite 4 Master Collection je jedno od najopsežnijih kreativnih izdanja današnjice. Omogućava izradu različitih sadržaja i prilagođavanje ideja za gotovo svaki medij — štampu, web, interaktivne sadržaje, video, audio i mobilne uređaje. Unapređeni radni procesi uz mnoštvo inovacija i novih karakteristika ruše granice između dizajnera i programera. Od sada datoteka jednog programa može jednostavno da se otvara i u svim drugim aplikacijama unutar Creative Suite linije proizvoda što znatno ubrzava proces stvaranja i povećava produktivnost dizajnera i programera.

Adobe Creative Suite 4 predstavio je Zoran lmširagić sertifikovani Adobe prezenter. lmširagić je ovom prilikom prisutnima pokazao nove i poboljšane verzije aplikacija za dizajn poput novog Live Preflight alata u InDesign-u CS4 koji omogućava da dizajneri brzo uoče  sve produkcione greške, a s druge strane je fleksibilni Links panel koji omogućava efikasnije plasiranje dokumenata.

Jedna od najznačajnijih novosti u Photoshop-u CS4 i Photoshop-u CS4 Extended verziji sigurno je revolucionarni alat Content-Aware Scaling koji automatski rekompozira sliku uz mogućnost da prilikom izmene dimenzija slike svi bitni delovi slike ostanu nepromenjeni, a ne treba zaboraviti i nove mogućnosti manipulacija 3D objektima.

Neke od predstavljenih novosti i poboljšanja u Adobe Illustrator-u CS4 su poboljšani grafički stilovi, transparentnost u gradientima, poboljšano uređivanje u Appearance panelu, Multiple artboards koji predstavljaju dosad najmoćniji način organizovanja projekata s višestrukim stranicama i različitim outputima.

Predstavljene su i nove i poboljšane verzije aplikacija za web dizajn i izradu web stranica poput Object based animation modela u Adobe Flash-u CS4 Professional, koji pojednostavljuje proces animacije i čini ga puno prihvatljivijim novim korisnicima. Pored toga Flash CS4 Professional sadrži i mogućnosti 3D transformacija poput 3D Rotate i Translate alata i Bones alata koji olakšava kreiranje realističnijih animacija između povezanih objekata, kao i Deco alat koji omogućava pretvaranje bilo kog simbola u momentalni dizajn alat.

Adobe Dreamweaver CS4 obeležava višestrani radni prostor i nove karakteristike, poput Related Files i Code Navigator, koje unapređuju proces rada sa modernim web stranicama i osnovni kod složenih dokumenata koji uključuju eksterne CSS dokumente, JavaScript kod i linkovane fajlove, te serverske kodove. Pored ovih predstavljene su još i mnoge druge karakteristike nvogo Adobe Creative Suite 4.

Leave a Reply