Događaji

Novi sponzori biZbuZZ konferencije

Još dvadesetak dana do početka četvrte biZbuZZ konferencije u Nišu.

Predavači su potvrdili prisustvo, a konačni raspored dešavanja (timeline) biće vrlo uskoro objavljen. Poslednjih nekoliko meseci ulažilo se mnogo napora i truda u vezi sa nalaženjem sponzora kako bi finansijska konstrukcija konferencije bila na zadovoljavajućem nivou. Za sada, značajnu podršku biZbuZZ konferenciji dala je ProCredit Banka, koja je i ujedno srebrni sponzor projekta.

Posebnu podršku pruža i Gradska opština Palilula. Kao veoma prijatno iznenađenje, predsednik opštine Palilula, Igor Novaković, lično je odgovorio na mejl kada je prvi put kontaktiran u vezi sa saradnjom. Sa službom za odnose sa javnošću ove opštine uspostavljen je stalni kontakt, i vrlo brzo je uspešno organizovana press konferencija na kojoj su lokalni mediji više upoznati o ovogodišnjoj konferenciji. Usvajanjem “Strateške analize – Strateškog plana Gradske opštine Palilula”, istaknute su jasne smernice ka primarnim ciljevima unapređenja lokalne zajednice.

Kao prioriteti razvoja, naznačena su ulaganja u mala i srednja preduzeća kao i u oblasti privatnog preduzetništva i menadžmenta.  Uprava Gradske opštine Palilula, na čelu sa prof.dr Igorom Novakovićem, prepoznala je potencijal i kvalitet biZbuZZ konferencije, dajući finansijsku i medijsku podršku ovom IT događaju, koji se od ove godine održava na teritoriji te gradske opštine.
Važno je istaći da je Gradska opština Palilula, prva i jedina državna institucija nakon Ministarstva za telekomunikaciju i informaciono društvo, koja je izašla u susret biZbuZZ-u.

Leave a Reply