Događaji

Novosadski Smart na konferenciji Smart e-government 2010

Održana je šesta međunarodna konferencija i izložba Smart e-government 2010, koju je organizovao ASIT, u saradnji sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Privrednom komorom Srbije i profesionalcima iz oblasti IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru. Konferencija je održana u beogradskom hotelu Continental u četvrtak i petak, 28. i 29. oktobra, a skup je otvorila ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić.

Centralna tema skupa bila je “Razvoj novih servisa e-Uprave u regionu“. Program skupa obuhvatio je četiri oblasti: Politika informacionog društva, Aplikacije e-Uprave, Smart kartice i elektronske ID tehnologije i Rešenja u oblasti zaštite elektronske vlade.

Na konferenciji su predstavljena vodeća tehnička dostignuća iz oblasti elektronskog poslovanja i aplikacija e-Uprave, a vodeće domaće kompanije prikazale su svoja rešenja u razvoju savremenih tehnologija za realizaciju javnih elektronskih usluga.

Među velikim brojem partnera konferencije, pronašla se i kompanija Smart d.o.o. iz Novog Sada. Viktor Moldvaji, Sophos Product Manager u Smart-u, predstavio je učesnicima konferencije “Princip uvođenja sistema enkripcije – najbolja praksa” gde je na zanimljiv način prezentovao nove, aktuelne sisteme zaštite poverljivih podataka.

Leave a Reply