Događaji · PC računari

NVIDIA GPU Tehnološka konferencija fokusira se na najbitnije svetske kompjuterske izazove

Epicentar kompjuterske revolucije premešta se u San Hoze konvencioni centar sledeće nedelje, gde će se developeri, direktori, preduzetnici, naučnici i investitori zajedno naći na GPU Technology Conference (GTC).

Industrijski i akademski lideri okupiće se od 20-23 septembra, kako bi naučili i sarađivali na temu aplikacija za moćne GPU-ove (grafičke procesore) i svetske naj bitnije računarske izazove.

Vizionari iz nacionalnih laboratorija širom sveta, kao i Fortune 500 kompanije, kompanije u razvoju i vodeći univerziteti, prezentovaće više od 280 sati tehničkih sesija kako bi pokrili publiku koja dolazi iz 50 zemalja.

Ključne teme

Utorak, 21 septembar 9:00 PDT

  • Jen-Hsun Huang, NVIDIA CEO i su osnivač, podeliće najnovija dostignuća u nauci, aplikacijama i tehnologiji koja je pokrenula masivnu paralelnu procesnu snagu GPUa.

Sreda, 22 septembar 9:00 PDT

  • Klaus Schulten, sa univerziteta Illinois na Urbana-Champaign  i jedan od najboljih svetskih biologa, izdvojiće otkrića koja su napravljena uz pomoć kompjuterizovanog mikroskopa. Prikazaće njegovo pionirsko istraživanje o prekidanju ćelija i virusima, uključujući i H1N1 virus.

Četvrtak, 23 septemar, 17:00 PDT

  • Sebastian Thrun, pionir robotike na Stanford universitetu i inženjer koji se izdvaja u komapniji Google, zatvoriće konferenciju prikazivanjem GPU računarstva u naprednoj kompjuterizovanioj viziji u aplikacijama kao što su samovozeći automobili.

Tehničke sesije

GTC 2010 će karakterisati više od 280 sati tehničkih sesija od TOP naučnika, istraživača i developera širom sveta, uključujući:

–       GPU računarstvo i neuronauka za prepoznavanje velikog broja lica na Facebook-u– Nicolas Pinto, Massachusetts Institute of Technology i David Cox, Harvard University

–       TSUBAME 2.0 Superkompjuter – Satoshi Matsuoka, Tokyo Institute of Technology

–       Tehnike remek dela kompjuterske animacije – Dmitry Pinskiy, Walt Disney Animation Studios

–       Oblast specifičnih jezika – Hanspeter Pfister, Harvard University

–       Trenutna rekonstrucija za magnetne rezonance Srihari Narasimhan, GE Global Research

–       Prepoznavanje govora u realnom veremnu i visokom kvalitetu uključene u GPUove – Kshitij Gupta, University of California, Davis

Leave a Reply