Događaji

NVIDIA predstavlja GeForce kup za gejming tokom praznika

Za ovogodišnju sezonu praznika, NVIDIA daje gejmerima razlog više da ostanu kod kuće i uživaju u najboljem izdanju gejminga.  NVIDIA GeForce kup je takmičenje rezervisano za Dota 2 igrače koji žele da prikažu svoje sposobnosti bez potrebe da napuštaju fotelje, a pritom se takmiče za sjajne nagrade.

 

Dota 2 je online strategija u kojoj učestvuje više igrača (online multiplayer battle arena  – MOBA) razvijena od strane izdavačke kuće Valve Corporation kao besplatan naslov. Dota 2 je isključivo dostupna preko Steam platforme kompanije Valve. Svaki meč Dota 2 igre uključuje dva tima od po pet igrača koji zauzimaju utvrđena uporišta na bilo kom kraju karte. Pobednik je onaj tim koji uništi neprijateljski tron, a koji je nepobediv sve dok zadati ciljevi ne budu postignuti. Svaki igrač kontroliše svog “heroja” i fokusira se na podizanje nivoa igre, osvajanje predmeta i borbu protiv drugog tima kako bi izvojevao pobedu u svakom meču.

geforce

 

“Zadovoljstvo nam je što možemo da pružimo gejmerima još jedan razlog za uživanje u ovogodišnjoj sezoni praznika,” izjavio je David Koblizek, PR manadžer kompanije NVIDIA. “Uporedo sa lansiranjem nove GeForce GTX 7 serije grafičkih kartica, nastavljamo da posvećujemo vreme igračima, slušamo njihove sugestije i trudimo se da ih ispunimo. GeForce kup je još jedan primer našeg kontinuiranog napora u podržavanju gejmera širom sveta.”

 

Namenjen Dota 2 zajednici, NVIDIA GeForce kup će početi 19. decembra  i trajaće dva meseca. Lokalne kvalifikacije, organizovane posebno za balkanske zemlje (Srbiju, Sloveniju, Makedoniju), trajaće preko šest nedalja i uključiće 16 različitih kupova, četiri ukupno za grupu balkanskih zemalja, kao i finala. Veliko finale će se sastojati od grupne i finalne faze, a svaka od njih će trajati po jednu nedelju. Svaki igrač iz svake grupe biće nagrađen sa GeForce GTX 760 grafičkom kartom. Po tri igrača iz svake grupe biće pozvana na valiko finale i takmičiće se za nagradu od  1.500 dolara.

 

 

Takmičenje je otvoreno za sve igrače iz regiona koji mogu da se registruju  preko navedenih linkova:

 

Balkan – http://www.esl.eu/balkans/dota2/nvidia_cup/

Leave a Reply