Događaji

Oboreni svetski rekordi na Tehnomanija i ASUS danima gejminga

Finalni turnir u PES-u 2012 (Pro Evolution Soccer 2012) na ASUS računarima održan je 26. avgusta u klubu Šuma na Adi, a glavni pokrovitelj događaja bila je Tehnomanija. Pobednik turnira je Marko Bojović koji je iznenadio sve prisutne pobedivši u finalu jednog od najvećih konkurenata među igračima. On je, dokazavši svoje umeće u igrici, osvojio glavnu nagradu – ASUS 3D VG278H monitor, dok je drugoplasirani Stefan Milivojević dobio ASUS GENE-Z matičnu ploču sa Logitech F310 gamepad-om. Đorđe Milivojević je osvojio treće mesto i ASUS Xtion uređaj – senzor pokreta tela koji je tokom celog turnira privlačio veliku pažnju posetilaca. Četvrto i peto mesto su osvojili Filip Taleski i Filip Panić.

Turnir „Tehnomanija i ASUS dani gejminga“ bio je dobro organizovan i protekao je bez problema, a posetioci su najviše uživali u isprobavanju pomenutog ASUS Xtion uređaja koji prati pokrete tela i na kom su se svi podjednako igrali i zabavili, bez obzira na uzrast. Na licu mesta Tehnomanija je imala i prodajni pult, a zanimljivo je da su skoro svi ASUS Xtion uređaji unapred prodati. Zbog velikog interesovanja, Tehnomanija je za kupce ovog uređaja obezbedila i specijalnu promotivnu cenu.

Svetski rekorderi iz Srbije

Istog dana su i naši najtrofejniji overklokeri regiona Dušan Nikočević (Perica-barii), Marko Đoković (donmarkoni) i Nikola Sojković (Nikolas61) uspeli da obore tri svetska rekorda, i to uz pomoć trenutno najbolje matične ploče na svetu sa ASUS Rampage IV Extreme i ASUS GTX660 TI grafičke karte. Članovi HW GURUS tima (www.hwgurus.com/forum) imali su zadatak da maksimalno iskoriste kapacitet ASUS GTX660 TI DC2 TOP grafičke karte i obore svetske rekorde u 3DMark 11, 3DMark Vintage i 3DMark 06 programu. Koristeći tečni azot kao jedno od sredstava hlađenja oni su uspeli da zasene svetske rekordere koji su do tada držali najbolje rezultate u svetu.

One thought on “Oboreni svetski rekordi na Tehnomanija i ASUS danima gejminga

  1. Aca

    Ко уопште може да говори о минијатуризацији рачунара?!

    Па видите ли колики му је хладњак? Читаво буре! А за напајање струјом треба му Ђердап.

Leave a Reply