Događaji

Održan godišnji Positive koktel 2012

U četvrtak, 13. Decembra, održan je sada već tradicionalni godišnji Positive koktel na kome je kompanija Positive  ugostila  partnere. Nakon uvodne reči direktora, Đorđa Medakovića, prezentacije su održali i partneri iz Microsoft Srbije ali i naši partneri iz HP kancelarije.

U uvodnom delu su se osvrnuli na prethodnu godinu, uspehe među kojima se ističe novo partnerstvo na kompanijom HP i statusom HP Preferred partnera za 2013. godinu. Sa ovim ugovorom uspeli su da zaokruže  usluge u jednu celinu – u mogućnosti su da korisnicima  pruže HP-ovu hardversku platfomu, Microsoftov sistemski softver i na kraju Cisco mrežne sisteme. Samim tim, kvalitet kompanije Positive podiže se na viši nivo pružajući korisnicima usluge poput projektovanja, implementiranja i održavanja kompletne IT infrastrukture korisnika.

Kolege iz HP-a su predstavile svoj portfolio uređaja za poslovne korisnike. Neke od pomenutih mobilnih i desktop radnih stanica gosti su mogli i da  vide uživo, pošto su bile postavljene u amfiteatru novosadskog hotela Park,  a predstavljena je i nova generacija HP servera serije G8 kojom HP nudi rešenja  prilagođena preduzećima svih veličina.

Poslednju prezenataciju na skupu održali su partneri iz Microsoft SrbijaTema prezentacije bili su novi, aktuelni proizvodi kompanije Microsoft, kako za kućne tako i za poslovne korisnike. Fokus je bio prvenstveno na novom operativnom sistemu, Windows 8, njegovim mogućnostima i načinima licenciranja. Pored novog Windowsa, predstavljeni su i nove verzije Office-a, koji pruža mogućnosti izbora između klasične aplikacije i Cloud-baziranog servisa Office365. I na kraju su prezentovane nove verzije Windows Servera 2012 i načini njegovog licenciranja.

Nakon održanih prezentacija, u holu Hotela Park, održano je koktel druženje na kome su posetioci ovog događaja imali mogućnost da direktno pitaju osobe iz Microsoft-a, HP-a i  zaposlene kompanije Positive o svim proizvodima i uslugama predstavljenim na prezentacijama.

Leave a Reply