Događaji

Metropolitan Global Game Jam

OD 25-27. januara sledeće godine održava Global Game Jam na Univerzitetu Metropolitan.

Game jam je druženje ili manifestacija koja traje od nekoliko sati do nekoliko dana, a cilj je za to vreme napraviti igru, od početka do kraja. Global Game Jam (http://globalgamejam.org/) je najveći takav događaj koji se u isto vreme održava na različitim lokacijama širom sveta, a ovo je prvi put da se održava i u Srbiji.

Metropolitan Global Game Jam traje 48 sati i možete učestvovati sami ili u timu. Tim možete da formirate unapred, a možete ga formirati i kad se upoznate sa ostalim učesnicima jam-a. Zadatak je napraviti igru vezanu za određenu temu koja će biti objavljena na početku događaja.

Propozicije

Game Jam je otvoren za sve punoletne osobe. Ukoliko imate manje od 18 godina, a želite da učestvujete, kontaktirajte nas putem email-a pre prijavljivanja. Broj učesnika je ograničen i prijavljivanje je obavezno. Prijavljujete se pojedinačno, ali možete da radite u timu. Ekipu možete da organizujete unapred, a možete i da se upoznate sa ljudima a game jamu i oformite tim na licu mesta. U timu može da bude najviše 5 učesnika.

Uz igre koje uradite neophodno je da priložite izvorni kod. Igre se objavljuju pod Creative Commons licencom, a učesnici zadržavaju sva prava nad svojim radovima. To znači da posle Jam-a možete da nastavite sa razvojem vaše igre i da je prodajete. Prijave su otvorene do 13. januara 2013. Za više informacija posetite naš sajt i obratite nam se ako imate dodatnih pitanja.

Leave a Reply