Događaji

Održan Positive skup za partnere

Kompanija POSITIVE doo održala je 15.12.2011. svoj tradicionalni godišnji skup  za najbolje partnere u amfitetatru Hotela Park, pod sloganom “Za Vaše poslovanje bez briga“. Skupu je prisustvovalo  preko 50 gostiju  iz kompanija koje su  korisnici proizvoda i usluga  Positiva, a specijalni gosti bili su  poslovni partneri iz kompanija Microsoft, NBG Lizing i TRS SWISS Production.

Pozdravni govor održao je, kao i svake godine direktor Positive-a , Gospodin Đorđe Medaković. Gostima je ukratko predstavio rezultate u godini na zalasku i planove za sledeću godinu,  uz svoje viđenje trenutnog stanja na tržištu i polji IT tehnologije.

Prvi deo programa bio je namenjen prezentacijama. Miljan Radanović , key account manager u kompaniji Positive predstavio je  BITS (Bussines IT Solution) projekat,  novi koncept koji je zamišljen tako da kompanija Positive preuzme kompletnu brigu o IT sistemu svojih korisnika, kako bi se uz promenu paradigme, optimizaciju i reorganizaciju došlo do ušteda u vremenu i novcu, a i povelo više računa o zaštiti životne sredine.

U prezentaciji su spomenuti i POSITIVE TONERI, refabrikovani toneri  kvaliteta identičnog originalu, uz 50-70% nižu cenu.  Predstavljen je ugovor o snabdevanju tonerima koji podrazumeva  optimizaciju štampanja, kontrolu troškova i  (po zakonu obavezno) regulisanje otpada . Prvi put je u javnosti pokazana kutija za odlaganje otpadnih toner kaseta,  koja će se uskoro naći kod svih partnera koji imaju ugovore o snabdevanju tonerima sa kompanijom Positive.

U drugoj prezentaciji , Gospodin Uroš Stupljanin je ispred kompanije Microsoft objasnio kako funkcioniše kontrola legalnosti sotvera , šta se smatra legalnim, a šta ne. Takođe je prošao kroz sve moguće varijante legalizacije softvera, posebno stavljajući akcenat  na OVS i OLP ugovore.

Završna prezentacija  koju je održao direktor prodaje i marketinga kompanije Positive  Saša Grbić, bila je posvećena prodaji  IT opreme na lizing, koja je omogućena potpisivanjem ugovora između Positive doo i NBG Lizing doo. Najbitnije u celoj priči je da ovaj program omogućuje čak i malim preduzećima da nabave opremu i da je plaćaju na rate, da korisnik lizinga dobija opremu odmah po uplati učešća i da uplatom poslednje rate postaje vlasnik dobara.

Na kraju prezentacije pokazana je i kalkulacija  za  nabavku opreme, koja je pokazala da je ukupni trošak za trogodišnje finansiranje ispod 15%, što ovaj program čini izuzetno interesantnim svim kompanijama koje žele da nabave IT opremu na rate.

Drugi deo okupljanja predstavljalo je druženje  u opuštenoj atmosferi uz zakusku,  u kome su specijalni gosti i domaćini iz Positive-a odgovarali na pitanja partnera vezana za prethodno predstavljene usluge  i proizvode.

Bitno je napomenuti da  je  pokrovitelj skupa bila kompanija MICROSOFT, što je još jedan dokaz da je posvećenost kompanije POSITIVE prepoznata od strane njenih najvećih i najvažnijih partnera.

Leave a Reply