Samsung-Adriatic-Forum
Događaji

Održan prvi Samsung Adriatic Forum

 

Nesvakidašnji ambijent muzeja istorijskih vozila Ferdinand Budicki ugostio je ovogodišnji, prvi po redu, Samsung Adriatics Forum. Dvodnevna konferencija, u organizaciji kompanije  Samsung Electronics, okupila je partnere, korisnike i potrošače te je bila prilika za upoznavanje sa najnovijim proizvodima iz segmenata informatičkih rešenja i potrošačke elektronike, kao i audio-video i telekomunikacijskih uređaja.

Samsung-Adriatic-Forum

 

Saradnja sa muzejem Ferdinand Budicki pritom, kako ističu predstavnici Samsunga, nije slučajna. Ta kompanija je u duhu društveno odgovornog poslovanja, predana podršci muzejima te umetničkim i kulturnim aktivnostima širom sveta te je do sad u Hrvatskoj sarađivala sa nekoliko muzeja. Saradnja a muzejem Ferdinand Budicki obuhvatila je i opsežan projekt renovacije i uređenja prostora, što će toj kulturnoj instituciji uveliko pomoći u daljnjem razvoju i privlačenju još većeg broja posetilaca i ljubitelja oktana.

U okruženju „oldtimera“, postioci su imali priliku iz prve ruke isprobati novitete iz porodice pametnih telefona, među kojima nedavno predstavljen model Samsung GALAXY S4 i pretpremijerno se upoznati sa uređajem Samsung GALAXY Note 8.0 koji će svoje službeno predstavljanje na domaćem tržištu imati već ovog leta. Nova generacija „flagship“ modela, pokretanih Googleovim Android operativnim sistemom, ističe se brojnim mogućnostima koje olakšavaju povezanost sa prijateljima i porodicom, osiguravajući brzo i jednostavno deljenje multimedijskog sadržaja.

s4-zivotni-pratilac

Prezentovan je i Samsungov pametni fotoaparat NX300, koji je dostupan na lokalnim tržištima od početka ovog meseca . Ovaj je fotoaparat, podsetimo, nedavno osvojio i međunarodnu nagradu udruženja fotografa TIPA, a domaćim je kupcima trenutno dostupan u crnoj i beloj boji, dok će smeđa verzija biti raspoloživa polovinom juna. Pametni fotoaparat Samsung NX300 pruža napredne mogućnosti koje objedinjuju vrhunsku kvalitetu fotoaparata sa funkcijama pametnog telefona, omogućavajući obrađivanje i slanje vrhunskih fotografija u bilo kom trenutku i sa bilo kog mesta.

Nadalje, posetioci Samsung Adriatic Foruma mogli su videti i isprobati i novosti u ponudi računare te kompanije, među kojima novi ATIV Smart PC XE500, hibrid tablet računara i laptopa i atraktivne modele Samsung Series 3, NP300 i NP370. Ova dva prenosnika odlikuje težina od svega 1,99 kilograma uz dijagonalu ekrana od 15,6 inča, a izložena su i ultrabooko-ovi računari Series 5 te modeli Series 9. Potonji, oznake NP900, osvajači su brojnih nagrada u uporednim testovima, a domaćim kupcima su dostupni sa novim, bržim procesorima i 13,3 inčnim verzijom FullHD rezolucije. Prezentaciju ICT proizvoda zaokružili su „premium“ monitor S27B970 sa PLS matricom, TV monitori Series 3, te nagrađivani crno beli i kolor laserski štampači sa Wireless tehnologijom, Samsung CLP-365W, SCX3405W i ML-2165W.

Samsung je svoju viziju budućnosti zaokružio posebnim izložbenim prostorom u sklopu muzeja. Tako se u sklopu „pametne kuće“ moglo čuti više o novoj seriji veš mašina sa Eco Bubble tehnologijom, kao i hladnjacima 3050 serije koji uz 10-godišnju garanciju na motor, nude i praktičnu mogućnost povećanja prostora  pomoću tzv. „Easy Slide“ sistema i energetski efikasne LED rasvete unutrašnjosti.

 

Leave a Reply