Događaji · E-servisi

Održan prvi sastanak regionalnog Foruma za unapređenje istraživanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija

U Beogradu je 21. maja održan prvi sastanak regionalnog Foruma za unapređenje istraživanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), koji je okupio preko 20 učesnika, kreatora politika istraživanja IKT i eminentnih istraživača, iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Grčke, Italije, Nemačke i Belgije.

Forum je uspostavljen kao mesto razmene najboljih praksi i dijaloga sa ciljem pospešivanja istraživanja i razvoja u oblasti IKT, na nacionalnom i regionalnom nivou. Forum je fokusiran i na jačanje saradnje sa zemljama Evropske unije i na brže integrisanje istraživačkih organizacija iz Zapadnog Balkana u Evropski istraživački prostor (European Resarch Area – ERA).

Regionalni Forum je inciran i uspostavljen u okviru projekta WINS-ICT, Podrška zemljama Zapadnog Balkana u oblasti IKT (Western Balkan Countries Inco-Net Support in the field of ICT – WINS-ICT). WINS-ICT je finasiran kroz Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj EU, tematska oblast IKT, a Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije je partner na projektu. Rad foruma će biti nastavljen u okviru ovog projekta čija će implementacija trajati do kraja 2010. Forum će biti otvoren za incijative i sugestije svih zainteresovanih aktera preko veb sajta projekta http://www.wins-ict.eu/.

Leave a Reply