Događaji

Održan RRC-Avaya IP Office Technical Workshop u Bukureštu

RRC kao value-added distributer nastoji da stalno unapređuje znanja Avaya poslovnih partnera i da ih obaveštava o novim proizvodima, tehnologijama i pravcima razvoja koje Avaya ima. U sklopu ove misije, RRC je sredinom decembra organizovao tradicionalni tehnički trening za IP Office.

Trening je održan u Bukureštu i bio je namejen Avaya Business Partnerima iz Rumunije. Treningu je prisustvovalo 5 Avaya partnerskih firmi, čiji su inženjeri stekli osnovna i napredna znanja, kroz praktičan rad na platformi IP Office R8.1.

Prezentacija je održana na V spratu renomiranog hotela “Parliament”, u centru Bukurešta, tako da su učesnici u pauzi mogli da uživaju u pogledu na panoramu Bukurešta i grandioznu zgradu nacionalnog parlamenta.

Organizaciju treninga uspešno je uradila Maria Radu (RRC Avaya Channel Sales Manager u Rumuniji), dok je prezentaciju održao Nikola Milovanović (RRC Presales & Technical Support Engineer).

Kao poseban dodatak na standardan sadržaj treninga, bio je teorijski deo koji se odnosi na najnoviju softversku verziju R8.1 i Server Edition, sa naglaskom na novitete i unapređenja u odnosu na postojeće verzije.

Na zahtev učesnika testirane su i napredne funkcionalnosti IP Office sistema: IP Office Video Softphone (sa video konferencijom od 3 učesnika), 3rd-party SIP softphone-ovi i dr.

Trening se sastojao od kombinovanog rada na IP Office-u, kome je prethodio osnovni teorijski uvod o ovom sistemu. Učesnici su imali priliku da od predavača dobiju odgovore na pitanja koja su se odnosila i na opšte karakteristike Avaya centrala, switch-eva i integrisane mreže za prenos podataka i govora.

Trening se sastojao iz sledećih oblasti: upoznavanje sa hardverskom arhitekturom i opštim karakteristima IP Office-a, osnovna instalacija, upgrade softvera na poslednji dostupnu softversku verziju R8.1.52, TAPI, Phone Manager, Softphone, konfigurisanje osnovnih paramera sistema, govorna pošta, i drugo. Kao završnu vežbu učesnici su “umrežili” sve IP Office sisteme i formirali funkcionalno jedinstven sistem – SCN mrežu.

Ovaj trening predstavlja preduslov i dobru pripremu za polaganje ACIS SME sertifikata (Avaya Certified Implement Specialist for Small Medium Enterprise solutions/IP Office). Uz znanja stečena na ovom treningu i radu na sistema koji će se implementirati kod korisnika, inženjerima će biti olakšano sticanje ACIS sertifikata.

Na kraju treninga svi učesnici su izrazili pozitivno mišljenje o ovakvom tipu Technical Workshop-a, prednosti praktičnog rada na sistemu i mogućnost da samostalno isprobaju funkcionalnosti sistema za koje smatraju da su korisne u budućem radu.
Na osnovu višegodišnjeg iskustva rada na PBX centralama učesnici treninga su rekli da funkcionalnosti IP Office-a koje ga izdvajaju od konkurentskih rešenja su: ugrađene grafičke aplikacije za nagdledanje rada sistema i rešavanje problema, izuzetno dobar kvalitet zvuka telefona, veoma bogate mogućnosti sistema govorne pošte (VoiceMail Pro) i mogućnost jednostavnog konfigurisanja snimanja poziva (call recording) i Text To Speech (TTS).

RRC će i dalje nastaviti da uz pomoć Avaya-e, održava treninge ovog i sličnog tipa za sve svoje partnere u regionu, koji su zainteresovani da se bave prodajom i implementacijom Avaya IP telefonskih sistema.

Leave a Reply