Događaji

Održan skup ESET – “Sigurnost danas”

Prošle nedelje je u Hotelu IN održan skup ESET – Sigurnost danas na kome su predstavljene nove funkcionalnosti ESET programa za poslovne korisnike.

Osim demonstracije proizvoda, na prezentaciji je bilo reči i o trendovima kada su pretnje i zaštita u pitanju, a o svemu možete saznati više na strani. Bilo je puno toga da se kaže, a mi smo počeli retrospektivom – pregledom nastanka i razvoja kompanije ESET koja ove godine obeležava 25 godina postojanja. Ovu zanimljivu priču nam je ispričao dragi gost iz kompanije Nort, g. Robert Trivunčević.

Nakon ovoga je Jovan Milosavljević iz naše tehničke podrške predstavio novitete u ESET Endpoint rešenjima, među kojima se izdvajaju LiveGrid, HIPS (Host Intrusion Prevention System), automatsko skeniranje prenosivih medija, kontrola Veb saobraćaja, prezentacioni mod i instalacija bazirana na komponentama. Jovan nam je demonstrirao i način nadogradnje na Endpoint rešenja, a nakon pauze smo imali prilike da vidimo i demonstraciju migracije, backup-a i daljinske instalacije.

Za kraj, Bojan Miljković, direktor razvoja u Extreme-u nam je dao pregled pretnji, analizu trendova i svoje viđenje budućnosti pretnji i zaštite od njih. Poseban deo prezentacije zauzela je analiza pretnje pod nazivom Zeus koja je poslužila kao primer onoga što se može uraditi, profila ljudi koji se bave pretnjama i razloga iz kojih se time bave.

Ukoliko ste propustili da nam se pridružite ili želite da se podsetite, sve prezentacije možete preuzeti ovde:

Leave a Reply