Događaji

Održan skup za partnere novosadske IT kompanije „Positive“

Godišnji skup za partnere novosadske IT kompanije „Positive“ održan je po tradiciji u amfiteatru popularnog Hotela Park.

Osnovna ideja skupa bilo je predstavljanje novog poslovnog pravca kompanije, uz prezentacije novih usluga i proizvoda, a sve sa ciljem uštede na jednoj, a unapređenja njihovih informacionih sistema na drugoj strani. Skup je realizovan uz pomoć dugogodišnjih partnera iz kompanija „Microsoft“ i „Sampro Samardžić & Son“

Gostima se na početku, rečima dobrodošlice, obratio direktor kompanije Đorđe Medaković. U svom kratkom obraćanju najavio je promene u poslovnom kursu koje kompaniju očekuju u narednom periodu, a koje će značiti maksimalno posvećivanje sektoru malih i srednjih preduzeća, od kojih se očekuje da u perspektivi budu motor razvoja države. Ideja zaposlenih u Positive je da omoguće svojim korisnicima kvalitetan informacioni sistem, koji će omogućiti poslovanje „bez briga“ i prostor da se korisnici fokusiraju na svoj osnovni biznis.

Priliku da otvori radni deo skupa, dobio je Gospodin Mišel Gošić ispred kompanije „Sampro Samardžić i sinovi“ , koji je predstavio gostima „Sistem za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena“, proizvod koji može biti od velike koristi svim preduzećim koje imaju veći broj zaposlenih, veći broj ulaza u poslovne objekte, za kontrolu pristupa u prostorije za koje postoje ograničenja, kao i HR službama za lakše praćenje navika zaposlenih i obračun zarade.

Microsoft je i ove godine poslao svoje proverene snage, a tema prezentacija bila su rešenja bazirana na Cloud tehnologiji . Prezentacija Sanje Milošević uvela je prisutne u svet Microsoft Office 365, objasnila sve prednosti ovog proizvoda, način na koji se licencira i koristi. Gospodin Pavle Peković je predstavio Microsoft Azure, cloud platformu koji će omogućiti da se po potrebi iznajmljuje i koristi kompletna infrastruktura neophodna za rad: serveri , storidži, mreža, aplikacije, što kompanijama može omogućiti brži rad i razvoj, kao i uštedu novca, jer nema ulaganja u sopstvenu skupu opremu.

Poslednju prezentaciju tog dana održao je tehnički direktor kompanije Positive Zlatko Markser, koji je predstavio softver POWER ADMIN, namenjen daljinskom nadzoru i održavanju informacionih sistema, za koji je kompanija Positive dobila pravo distribucije u Srbiji i uveliko ga implementira kod svojih korisnika. Ovaj softver, uz ugovore o održavanju koje Positive nudi, predstavlja odličan način da se vrši proaktivno održavanje i na taj način naprave značajne uštede, jer se problemi rešavaju pre nego što dođe do eskalacije.

Nakon prezentacija, predavači su strpljivo odgovarali na pitanja zainteresovanih.

Leave a Reply