Događaji

Održan “Sophos Complete Security Day”

Nakon niza organizovanih Sophos seminara na prostoru cele Evrope, juče, 8. novembra, IN Hotel u Beogradu predstavljao je mesto na kojem su se pronašli svi oni koji su imali nešto da pitanju na polju zaštite podataka, računara i mreža, kao i stručnjaci koji su na ta pitanja mogli da odgovore. Da bezbednost predstavlja aktuelnu temu pokazuje i veliko interesovanje i prisustvo od 90 učesnika na Sophos Complete Security Day seminaru, koji su organizovale britanska kompanija Sophos Plc i domaća kompanija Smart d.o.o. koja je i ujedno regionalni distributer Sophos rešenja.

Ovom prilikom su predstavljeni novi aktuelni trendovi malvera, kao i načini zaštite računara, mreža i veoma važnih podataka. Dragan Desnica i Viktor Moldvaji iz kompanije Smart d.o.o. su prisutne upoznali sa Complete Security rešenjem kompanije Sophos.

Nils Ullmann, Senior Pre-Sales Engineer u Sophos-u, predstavio je “Mrežnu sigurnost i povezivanje udaljenih lokacija” preko rešenja Sophos UTM. Zatim je Joanna Wziatek-Ladosz, Sales Engineer u Sophos-u, dala detaljne informacije o “Enkripciji i zaštiti podataka u poslovnom okruženju” koje omogućava rešenje Sophos Data Protection.

Seminar je završen predstavljanjem Sophos Mobile Control rešenja i demonstracijama delovanja malvera napisanih za Smart Mobile Phone-ove. Prezentaciju je održao Vanja Švajcer, Principal Virus Researcher.

Učesnici seminara su mogli dobiti informacije i od drugih prisutnih stručnjaka iz Sophos-a, među kojima su bili i Klaus Demuth, Team Leader Channel Sales Eastern Europe i Chris James , Distribution Sales Manager NEEMEA, kao i od Smart-ovih stručnjaka.

Leave a Reply