Događaji

Održan Weekend Media Festival

Dr Borislav Miljanović iz kompanije McCann Erickson PR bio je učesnik panela Love and Hate…Mediji i PR, koji je 25. septembra održan u okviru trećeg Weekend Media Festivala u Rovinju.

Cilj panela bio je da se olakša svakodnevna komunikacija i pomire pozicije PR stručnjaka i medija. Učesnici ovog panela bili su predstavnici PR-a i medija iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Pored Borislava Miljnovića, kao predstavnika PR struke iz Srbije, aktivno učešće je uzela i Jelena Konnova, direktorka komunikacija Naftne industrije Srbije, kao i Dragan Močević, generalni direktor Prime Communications iz Bosne i Hercegovine. Medije su na ovoj diskusiji predstavljali: Plamenko Cvitić, urednik Nacionala, Miodrag Šalatović GOU Lidera, Zoran Šprajc, izvršni urednik HRT-a, Branko Mijić GOU Novog lista iz Hrvatske i Vojislav Stevanović, pomoćnik GOU Ekonomista iz Srbije.

Teme su u čitavom regionu veoma slične i ušesnici su pokušali da daju odgovore na sledeća pitanja: kako izgleda poželjan PR u očima novinara, da li PR-ovci onemogućavaju novinarima da rade svoj posao, da li je dobra novinarska priča uvek ono što je traženo, kako pomiriti novinarsku objektivnost sa željama klijenata kao i da li ima zajedničke budućnosti

Dr Borislav Miljanović istakao je da je nedavno istraživanje medija u Australiji pokazalo da na 55 odsto medijskog sadržaja utiču upravo predstavnici odnosa sa javnošću, kao i da je u poslednjih deset godina, usled opšte tabloidizacije medija i plasiranja crnih tema, sve više popularniji posao PR-a od posla novinara.

Leave a Reply