Događaji

Održana konferencija RudTech 2010

Udruženje za primenu informatičkih tehnologija RUDNET, pod pokroviteljstvom Registra nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) i mesnom zajednicom Rudnik, održalo je 23. oktobra konferenciju RudTech 2010 na Rudniku. Skup je bio namenjen doprinosu razvoja IT usluga u svim servisima i privrednim oblastima u lokalnim sredinama.

Na konferenciji se govorilo o podizanju nivoa informatičkog obrazovanja, aktivnom pristupu u primeni informatičkih tehnologija, a posebno afirmaciji i registraciji novih .rs domena i obezbeđivanju uslova za dostupnost novih tehnologija najširem krugu korisnika.

Učesnici skupa RudTech 2010 naglasili su da podizanje informatičke svesti u lokalnoj sredini može da poveže veliki broj privatnih korisnika i preduzetnika, nevladine organizacije i privatne turističke kompanije. Istaknuto je da je uvođenje novih informatičkih tehnologija neophodno za promovisanje, omasovljenje i primenu informatičkih sadržaja, a sve sa ciljem neposrednog, bržeg i racionalnijeg IT razvoja lokalnih sredina.

Leave a Reply