Događaji · E-servisi

Održana konferencija Smart e-goverment 2010 u Beogradu

Održana je šesta međunarodna konferencija i izložba Smart e-goverment 2010, koju je organizovao ASIT, u saradnji sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Privrednom komorom Srbije i profesionalcima iz oblasti IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru. Konferencija je održana u beogradskom hotelu Continental 28. i 29. oktobra, a skup je otvorila ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić.

Centralna tema skupa bila je “Razvoj novih servisa e-Uprave u regionu”. Program skupa obuhvatio je četiri oblasti: Politika informacionog društva, Aplikacije e-Uprave, Smart kartice i elektronske ID tehnologije i Rešenja u oblasti zaštite elektronske vlade.

Na konferenciji su predstavljena vodeća tehnička dostignuća iz oblasti elektronskog poslovanja i aplikacija e-Uprave, a vodeće domaće kompanije prikazale su svoja rešenja u razvoju savremenih tehnologija za realizaciju javnih elektronskih usluga.

Više informacija o manifestaciji Smart e-goverment 2010 potražite na adresi http://www.smartegov.rs.

Leave a Reply